Hemenkiralik yatırımcısı HomeAway, Singapurlu Travelmob'daki kalan hisseleri de satın aldı

Hemenkiralik yatırımcısı HomeAway, Singapurlu Travelmob'daki kalan hisseleri de satın aldı

Mayıs ayında HemenKiralik.com'a 2 milyon dolar yatırım yapan HomeAway, artık Travelmob'un tamamına sahip olduğunu açıkladı.

HomeAway, ilk olarak 2013 yazında Travelmob'un yüzde 63'ünü satın alarak Asya pazarında ciddi bir oyuncu olacağını göstermişti. Texas (ABD) merkezli HomeAway, artık Travelmob'un yüzde 100'üne sahip ve 2011'de başlayan Asya-Pasifik bölgesi yatırımlarını daha da hızlandırma şansına sahip.

14 farklı dilde yayın yapan Singapur merkezli Travelmob'un CEO'su Turochas Fuad yeni girişimi için şirketten ayrılırken, CTO Prashant Kirtane, HomeAway'in Asya'daki başkan yardımcılığını sürdürecek.

190 ülkede 1 milyon listelemeye sahip olan HomeAway, Asya'da 300 milyon değerlemeli Tujia.com'un yatırımcıları arasında ve Asya'da da Airbnb'nin karşısında durmak istiyor.

Airbnb ile Asya rekabeti

Hali hazırda Airbn üzerinden 190 ülkedeki 34 bin şehirde 2 milyon konaklama yeri bulmak mümkün. Asya'da yerel dillerde müşteri desteği sunan Airbnb, bu bölgede milyonlarca ilana ulaşmayı hedefliyor. 2015 sonunda küresel çapta ulaşmak istediği rezervasyon sayısı ise 80 milyon.

Son olarak borsaya açık bir girişim olan HomeAway'in 2.9 milyar dolar piyasa değerine sahip olduğunu, Airbnb'nin ise Haziran  ayında 24 milyar dolar gibi bir değerlemeyle yatırım alacağının konuşulduğunu paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.