Facebook bildirimleri mobilde kişisel asistan gibi çalışmaya başlıyor

Facebook bildirimleri mobilde kişisel asistan gibi çalışmaya başlıyor

Facebook, mobilde baştan sona yenilenen bildirim sekmesini devreye alacağını duyurdu. Yenilik bildirimler sekmesini kullanıcıların sosyal ağdaki davranışları, ilgi alanları, uygulamayı açtıkları zaman ve konum gibi parametrelere göre bildirim, hatırlatma ve bağlamsal öneriler sunan bir tür kişisel asistana dönüştürüyor.

Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana beklenen değişiklikle birlikte, bildirimler sekmesi bağlamsal içerikleri Google Now benzeri kartlarla göstermeye başlıyor. Facebook, kullanıcıların 15 farklı sekme görmesine izin veriyor ancak yeni bildirim sekmesiyle tek seferde ancak 5 ila 7 adet arasında kart görmek mümkün olacak. Örneğin Facebook'ta bir takım ya da sporcunun sayfasını beğendiyseniz, yakında başlayacak bir müsabakayla ilgili bir bildirim görebiliyorsunuz. Kullanıcılar hangi tür kartları göreceklerine kendileri karar vererek bildirim sekmesini kişiselleştirebiliyor; dilerlerse daha fazla kart görebiliyor ya da istemedikleri kartları tamamen susturabiliyor.

Facebook bildirimleri bugün kullanıcılarına günlük etkinlik hatırlatmalarını zaten yapıyor. Ancak yeni bildirim sekmesi, bu hatırlatmaları birkaç adım daha ileri götürüyor. Örneğin eğer anlık konumunuzu Facebook ile paylaşıyorsanız, etkinliğe geç kalmamanız için ne kadar saat önceden çıkmanız gerektiği hatırlatılabiliyor.

Şehir ya da yurt dışında yaşayan bir arkadaşınız yakınınıza geldiğinde; yaşadığınız şehirde paylaşılan popüler haberler; hava durumu güncellemeleri; yakınınızdaki bir sinemada gösterime giren filmler ya da Facebook sayfaları'nın bağlantılarıyla birlikte yeme içme mekanları yeni sekmeye eklenen bildirimler arasında yer alıyor.

Facebook'un mobilde bu tip yeniliğe gitmiş olması halihazırda bu rotayı çok daha önce çizen Google Now, Siri ya da Cortana gibi sanal asistanlar hatta Foursquare gibi uygulamalar düşünüldüğünde pek de sürpriz sayılmaz.

Facebook, yeniliği önümüzdeki haftalarda başta ABD olmak üzere Android ve iOS uygulamalarında devreye alacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.