Tesla iki yıl içerisinde Çin'de üretime başlayabilir

Tesla iki yıl içerisinde Çin'de üretime başlayabilir

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın patronu Elon Musk'ın Çin'in başkenti Pekin'de yaptığı temaslarla birlikte Çin pazarı için Tesla'yı yine Çin'de üretmek, kısacası yerel üretime geçme isteği ortaya çıktı.

Elon Musk, bir süre önce verdiği bir röportajda da Çin'de üretime başlamak isteriklerini açıklamıştı. Ancak Elon Musk'ın Çin ziyareti ve hükümetle görüşmesi bu konuda ısrarcı olduğunu gösteriyor.

Çin'deki rakamları açıklamaktan çekinen şirketin satış performansından memnun olmadığı için yeni yollar denemesi de bekleniyordu. Tesla eğer Çin'de bir üretim hattı kurarsa maliyetleri düşürebilecek ve böylece pazar payı kapma konusunda Asya ve Çin'de yeniden şans bulabilecek.

California merkezli Tesla, şu anda Nevada'da bulunan devasa yatırımı Gigafactory'de üretimini sürdürüyor. Çin'de otomatik pilot özelliği için Baidu'nun GPS altyapısıyla işbirliği bulunan şirketin kendine bir de diğer yerel üretici ortağı bulması mümkün olabilir. Çin'de üretim yapan geleneksel otomobil markaları genelde kendine yerel ortaklar bularak hareket ediyor. Çin hükümeti de bu durumdan mümkün çünkü böylece dışarıdan gelen yatırım ciddi istihdam yaratarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Bakalım Çin pazarını oldukça önemseyen Tesla, haberlerde yer aldığı üzere iki yıl içinde Çin'de üretim hattını açabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.