Fiyatlarındaki artışa rağmen iPhone'a olan talep artıyor

Fiyatlarındaki artışa rağmen iPhone'a olan talep artıyor

iPhone hakkındaki son araştırmalar Apple'ın yakaladığı müşteri sadakatini bir kez daha kanıtlar nitelikte. CIRP ve Evidence Lab iPhone Monitor araştırmalarına göre ortalama satış fiyatı artışına rağmen Eylül ayında da iPhone'a ciddi bir talep var.

Evidence Lab iPhone araştırması UBS tarafından 4. kez düzenleniyor. Son iki çeyrekte iPhone satışlarının gerçek satışlardan daha düşük tahmin eden UBS, bu kez 1,9 milyon ve 3,2 milyonluk bir artışla önümüzdeki çeyrek sonucu için 55 milyon iPhone talebinin söz konusu olduğunu tahmin ediyor.

Ağustos ayında 53,9 milyon adetlik bir talep ölçen UBS, Eylül ayında 52,8 milyon, Ekim ayında ise önemli bir artışla 55 milyonluk bir iPhone talebi söz konusu olduğunu tespit etmiş. Eylül ayında iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin tanıtılması ve China Mobile'ın 4G tanıtımlarının bu talep artışında etkisi olduğu belirtiliyor.

iphone-satis

UBS araştırmacısı Steve Milunovich, Apple'ın toplam gelirini hesaplamak için 50 milyon iPhone sevkiyatını dikkate alırken, Wall Street tahminlerinin 49 milyon civarında olduğu belirtiliyor.

Eylül ayı sonuçları iPhone 6S modellerinin yüzde 24 pay aldığını gösterirken, iPhone 6 modelleri içinse  yüzde 45'lik bir pay söz konusu. Aradaki farkın iPhone 6S modellerinin son çeyrek içinde sadece 2 gün satışta kalmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Yıl boyunca yapılan tahminler dalgalanma göstermekle birlikte yeni finansal çeyrek sonuçlarının açıklamasından önce açıklanan bu tahminler Apple'ın işlerinin yolunda olduğunu gösteriyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.