Everything.me 15 milyon adet indirilme, 35 milyon dolar yatırıma rağmen kapanıyor

Everything.me 15 milyon adet indirilme, 35 milyon dolar yatırıma rağmen kapanıyor

Mobil öncelikli internet çağına, bağlamsal launcher'ı ile erken giriş yapan ve örnek uygulamalardan biri olarak gösterilen Everything.me kapanıyor. Bugüne kadar yayınlandığı 40 ülkede kendi kategorisinin en popüler ilk 10 uygulaması arasında yer alan ve toplam 15 milyon adet indirilme sayısına ulaştığı belirtilen uygulamanın sahibi olan İsrailli girişim Duet, 36 çalışanını da işten çıkararak operasyonlarını durdurma kararı aldı.

2010 yılında kurulan Duet'in ilk olarak Do@ adıyla yayınladığı ve 2012 yılında SXSW'da yeniden lansmanını yaptığı Everything.me , etkinlikte katılımcılar tarafından en beğenilen uygulama seçilmişti.  O dönemde mobilde aramayı yeniden tanımlayan uygulama olarak görülen Everything.me, akıllı telefonunuzda arama kutusuna gitmenize gerek kalmadan, kullanım alışkanlıklarınızı baz alarak ön görülü tavsiyelerde bulunuyordu.

Nerede olduğunuz, nereye hangi saatte gittiğiniz, hangi uygulamaları kullandığınız ve takviminizdeki içerik gibi bilgileri kullanan uygulama, telefonunuzu sizin için mükemmelleştirmek, ihtiyacınız olan her şeyi sizin arayıp sormanıza gerek kalmadan size sunmak iddiasındaydı. Halihazırda Apple ve Google başta olmak üzere birçok büyük teknoloji şirketinin radarında olan bu yenilik, Everything.me'nin yatırımcıları ikna etmesine de yardımcı olmuştu. Girişim, bugüne kadar aralarında Mozilla ve Telefonica Ventures'ın olduğu yatırıcmılardan üç turda toplam 35.5 milyon dolar yatırım almıştı.

Ancak Eveything.me'nin bu başarıları, girişimi ayakta tutmaya yetmedi zira en önemli sorun, uygulamanın ticarileşmesiydi. Çalışan bir iş modeli kurgulamayı başaramadığı belirtilen Everything.me, aldığı yatırımları henüz tüketmemiş olsa da pes ettiğini açıkladı. Girişimin kasasındaki paranın akibetinin ne olacağı ise henüz net değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.