1 Kasım Genel Seçimleri'ni takip edebileceğiniz online portaller

1 Kasım Genel Seçimleri'ni takip edebileceğiniz online portaller

Seçim maratonu yaklaşık beş aylık bir aradan sonra tekrarlanıyor. 1 Kasım'da düzenlenecek Genel Seçimler için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, düzenli olarak yayınladığımız listemize yeni platformlar, portaller ve bir yenilik olarak seçime özel servisler eklenmeye devam ediyor.

Seçimler için özel portaller açmalarına alışık olduğumuz şirketlerden Google, 7 Haziran Genel Seçimleri için özel bir çalışma yapmamıştı. Şirket, tekrarlanan seçimler öncesinde de, henüz, sessizliğini koruyor. NTV ile iş birliği yapan Yandex  ve 'Oy Veriyorum' butonunu Türkiye'ye açan Facebook, benzer yenilikleri önümüzdeki günlerde duyurabilirler.

Listemiz, önümüzdeki Pazar yani seçim gününe kadar güncellenmeye devam edecek ve tüm bu yeniliklere sırası geldikçe yer veriyor olacağız. Sizin önerilerinizi de dinlediğimiz ve bir yenilik olarak teknoloji girişimlerinin seçim kampanyalarına yer verdiğimiz dinamik 1 Kasım Genel Seçimler listemiz şu şekilde:

Anadolu Ajansı

Seçimleri düzenli olarak secim.aa.com.tr adresinden yayınlayan Ajans'ın sayfası, sonuçları illere göre, yıllar bazında karşılaştırmalı olarak görmenizi sağlıyor. İngilizce, Arapça ve Türkçe yayın yapan sayfadan Seçim 2015 haberlerine de doğrudan erişmek mümkün. Sayfa 1 Kasım için henüz güncellenmemiş durumda.

Bugün

Sonuçlar için hazırlıklarını erkenden tamamlayan Bugün, sayfasında 1954'ten bugüne seçim sonuçlarına ulaşmak mümkün.

Cihan Haber Ajansı

Genel ve yerel seçimler için kendi sonuçlarını yayınlayan CHA'nın seçim sonuçları sayfası burada. 7 Haziran Genel Seçimleri'nin hemen ardından siteye bir süre erişilememiş ve sitenin siber saldırı altında olduğu açıklanmıştı.

CNN Türk

Seçim sonuçlarını CNN Türk Genel Seçim Merkezi'nde yayınlayan CNN Türk'ün sayfasında AA ve CHA sonuçlarına ayrı ayrı erişmek mümkün. Portal 1 Kasım için güncenllemeyi bekliyor.

dokuz8haber

secin dokuz8

Yurttaş gazeteciliği platformu dokuz8Haber, seçim sonuçlarını izlediği özel haber ağını 1 Kasım'da yeniden devreye alıyor. Türkiye çapında vatandaş gazetecilerinin raporlarını İstanbul’da oluşturulacak olan dokuz8Haber Seçim Özel Yayını Haber Merkezi’ndeki 20 editör tarafından doğrulayıp, dört dilde yayınlayacak olan platform, 7 Haziran'dan farklı olarak internetten canlı TV yayını da yapacak.

Evrensel.net

Evrensel'in 1 Kasım Genel Seçim sonuçları sayfası, sonuçları il, parti sıralaması ve seçim haberleriyle birlikte veriyor.

Haberler.com

Seçim günü için erkenden hazırlanan haber kaynak sitesi, 1 Kasım sonuçları için Seçim özel sayfasından yayınlıyor.

Hürriyet.com.tr

Seçimlere özel 2015 Erken Seçimleri sayfasında ilgili haberleri veren Hürriyet.com.tr, sonuçları 2015 Genel Seçim sayfasından yayınlıyor.

NTV

NTV 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, bu seçimde de seçim sonuçlarını secim.ntv.com.tr üzerinden yayınlıyor. NTV’nin seçim sitesinden, sonuçlar, adaylar ve seçim haberleri anlık olarak takip edilebiliyor. Sitenin responsive tasarımı, mobilden erişildiğinde sonuçları sorunsuz bir şekilde görmenizi sağlıyor.

7 Haziran seçimindeki karşılaştırma ekranına ek olarak bu seçimde siteden 7 Haziran ve 1 Kasım seçimi arasındaki parti ve il değişim verilerine ulaşmak mümkün. Sitenin hazırlıkları devam ediyor.

Oy ve Ötesi

Bu seçimler için #MüşahitAranıyor kampanyasıyla dikkat çeken Oy ve Ötesi, 1 Kasım’da Türkiye’nin 43 ilinde aktif olarak sandık gözetmenliği yapacağını açıkladı. Oy ve Ötesi, Türkiye çapında eğitimlerine 31 Ekim'e kadar devam ediyor.

 Synaps

synaps secim

6 yıl boyunca sahibinden.com’da yazılım uzmanı olarak çalıştıktan sonra Triofan adlı girişimi kuran Murat Çorlu'nun geliştirdiği Synaps adlı proje, seçim sonuçlarını yayınlamak isteyen site sahipleri için kullanışlı bir araç olmayı amaçlıyor. Bunun için https://secim.synaps.ly adresinden embed kodlarını yayınlayan Murat, site yöneticilerinin sonuçları karşılaştırmalı ve mobile uygun şekilde yayınlamalarını sağlıyor. Bunun için herhangi bir ücret talep etmeyen uygulamayı çok sayıda yerel ve bazı ulusal yayınların kullandığı belirtiliyor.

Seçim Scripti

Seçim sonuçlarını yayınlamaya yönelik bir diğer araç Secimscripti.com seçim sonuçlarının farklı ajanslardan, mobile uyumlu olarak takip edilmesini sağlayan portallerden yayınlanmasını sağlıyor.

Listemiz güncellenmeye devam ediyor. Seçim günü için duyurulan özel servislerse şu şekilde:

'1 Kasım'da Uber'le Oy Ver Türkiye'

uber secim

Servisler tarafında seçim kampanyası "1 Kasım'da Uber'le Oy Ver Türkiye" kampanyasını Webrazzi Summit 15'te duyuran Uber, seçim günü, UberTekne ve UberTaksi harici tüm ürünlerde her biri 50’şer TL’ye kadar iki yolculuğu ücretsiz sunuyor. Bunun için promosyon alanına OYVERTURKIYE kodunu girmeniz yeterli. Ayrıca bu güne özel hazırlanan UberENGELSİZ araçlarıyla saat 09.00 – 19.00 arası engelli ve yaşlılar sandıklara ücretsiz ulaştırılıyor. Benzer bir kampanyayı 7 Haziran Genel Seçimleri'nde uygulayan Uber, seçim sonrasında iki bini aşkın seçmen ve gönüllüyü taşıdığını açıklamıştı.

Kapgel

1_kasim_secim-1

Seçim günü sandık görevlilerine özel bir kampanya düzenleyen Kapgel, 1 Kasım'da hizmet verdiği bölgelerde sandık görevlileri tarafından verilerin siparişlerden hizmet bedeli almıyor. Kapgel Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Ataşehir ilçelerinde sandık görevlilerinin şarj aleti, priz, kahve, yiyecek gibi tüm siparişlerini 1 Kasım gününe özel olarak görev yaptıkları okula ulaştırıyor. Sipariş verilirken "Adreslerim" kısmına okulun adını ve sandık numarasını girmek yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.