Jack Dorsey, hisselerinin üçte birini Twitter çalışanlarıyla paylaşacak

Jack Dorsey, hisselerinin üçte birini Twitter çalışanlarıyla paylaşacak

Jack Dorsey, Twitter'ın CEO'luk görevini tam olarak sırtlanmasının ardından çalışanları mutlu edecek bir adım attı. Dorsey, kendi hisselerinin yaklaşık olarak 1/3'ini çalışanlara aktaracak.

Kısa süre önce hisselerinin yüzde 5,17'sini Suudi Prens'e satan Twitter, çalışanlarının yüzde 8'ini işten çıkaracağını açıklamıştı. Twitter, kalıcı CEO'su Dorsey mevcut çalışanlarının memnuniyetini artırmak ve/veya diğer teknoloji devlerine geçişini önlemek istiyor gibi gözüküyor ve yaklaşık 200 milyon dolar değerindeki hissesini çalışanların hisse havuzuna aktaracağını duyuruyor.

Kararını Twitter üzerinden paylaşan Dorsey, söz konusu hisse oranının Twitter'ın şirket değerinin yüzde 1'ine denk düştüğünü ifade ediyor.

Dorsey; 'Küçük bir şeyin büyük parçası olmaktansa büyük bir şeyin küçük bir parçası olmayı tercih ederim. Twitter'ı büyük bir şey yapacağımıza eminim!' diye de ekliyor.

SEC dokümanlarına göre 38 yaşındaki Twitter CEO'sunun 22 milyon adet hissesi var ve Forbes'a göre Dorsey'in toplam serveti 2,2 milyar dolar. Dorsey, bu rakamlara göre halen şirketin yüzde 2'sini elinde tutmaya devam ediyor.

Elon Musk'ın 2 şirketi yönetmenin kolay olmayacağını söylediği Jack Dorsey, aynı zamanda Square'ın da CEO'su ve Dorsey Square'ın halka arz planıyla beraber 40 milyon hissesini bir yardım kuruluşuna bağışlayacağını açıklamıştı.

Görsel Kaynak: Forbes

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.