Instagram, Boomerang uygulamasını yayınladı

Instagram, Boomerang uygulamasını yayınladı

Mobil odaklı fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, Hyperlapse ve Layout uygulamaları ardından kendine ait üçüncü uygulaması Boomerang'ı yayınladığını duyurdu.

Boomerang uygulaması aracılığıyla kullanıcılar, kaydettikleri videoları ileriye ya da geriye sarmalı hale getirerek videoları daha eğlenceli hale getirebiliyor. Boomerang'ın çalışma prensini, siz bir video çektiğiniz esnada teknolojiyi kullanarak bu video içinden anlık görüntüleri çekip, sonrasında bu görüntüleri geriye doğru sarmak. Kısacası arkadaşınızın yüksek bir yerden bir havuza atlarken videosunu Boomerang aracılığı ile çektiğinizde, bu görüntünün geriye sarılmış ve arkadaşınızın sudan geri çıktığı bir eğlenceli ve şaşırtıcı versiyonunu çekebiliyorsunuz.

Instagram tarafından daha önce yayınlanan Hyperlapse zaman atlamalı (time lapse) videolar çekilmesini sağlarken, Layout ise farklı fotoğraflardan kolajlar oluşturulmasına olanak tanımaktaydı. Anlaşılan o ki Instagram'ın bu üçüncü parti uygulamaları ilgi görüyor ve Instagram yenileri üstünde de çalışmaya devam ediyor. Bu arada Instagram'ın bu tarz özellikleri kendi uygulaması içerisine ekleneyerek ayrı uygulamalar yapması Instagram'ı sade bir uygulama olarak devam etmesini sağlıyor. Ancak bununla beraber Instagram'ın kendi ekosistemini yaratmaya çalışması da akıllara gelmiyor değil. Yani Instagram'ın ileride bu işleri nasıl paraya çevireceği de bizler için merak konusu.

Instagram'ın Boomerang uygulaması hem AppStore hem de Google Play'deki yerini aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.