Western Digital rakibi SanDisk'i 19 milyar dolara satın alıyor

Western Digital rakibi SanDisk'i 19 milyar dolara satın alıyor

Her ikisi de benzer alanlarda faaliyet gösteren firmalardan olan Western Digital ve SanDisk arasında önemli imzalar atıldı ve Western Digital, rakibi SanDisk 19 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Farklı tarzda her ikisi de bellek depolama ürünleri üreten şirketlerden Western Digital harici ve dahili depolama alanında uzmanlaşmışken, SanDisk ise daha mikro çözümler üreterek SD kart ve USB bellek üretiminde uzmanlığı bulunuyor. Bunun da "veri depolama" alanında önemli bir şirket konsolidasyonu olarak görmemiz mümkün olabilir.

Her ikisi de NASDAQ borsasında halka arz edilmiş şekilde işlem gören Western Digital ve SanDisk arasındaki satın alma, SanDisk için oldukça iyi bir bedelle gerçekleşti. Western Digital, her bi SanDisk hissesine 86.50 dolar ödeyerek dev bir satın almaya imza atmış oldu.

Satın alma sonrasında SanDisk'in CEO'sunun şirketin yönetim kuruluna beklemesi gerekirken, satın almayı yapan Western Digital'in CEO'su Steve Milligan koltuğunda oturmaya devam edecek. Dev birleşmeyle beraber veri depolama alanında pazarın hakim gücünün de Western Digital olması bekleniyor. Her iki şirketin merkezi de California'da bulunuyor ve anlaşmanın sonlanmasınının 2016 yılının üçüncü çeyreği bulabileceği ifade ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.