Viviso: Online televizyon yayınlarındaki reklamları kişiye göre özelleştiren servis [Webrazzi Arena]

Viviso: Online televizyon yayınlarındaki reklamları kişiye göre özelleştiren servis [Webrazzi Arena]

Webrazzi Summit 2015'te düzenlenen Webrazzi Arena'da yer alan girişimlerden olan Viviso, online video yayıncılık alanına yeni bir soluk getirmek istiyor.

PaaS alanında faaliyetini sürdüren servis online televizyon yayıncılarının kullanıcılardan reklam vasıtasıyla gelir elde etmesini hedefliyor. İnternet üzerinden televizyon yayını izleyen kişilerin gördüğü reklam aralıklarını kişiselleştiriyor böylece yayıncıların izleyicilerine doğru ve ilgili reklamlar sunarak gelir elde etmesini hedefliyor.

Televizyonların reklam gelirlerini offline rating rakamlarına göre aldıkları için internet üzerinden izleyen kullanıcılardan gelir elde edemediklerini söyleyen Viviso kurucu ortağı Ömer Diri, geliştirdikleri servis ile yayın içerisindeki reklam aralığını izleyiciye göre kişiselleştirerek her izleyiciye kendi profiline göre hedeflenmiş reklam aralıkları izlettirebildiklerini belirtiyor. Gelir modeli olarak da Viviso'nun televizyon kanallarına Platform as a service modeliyle gelir paylaşımı prensibiyle yaklaştığını aktarıyor.

viviso-omer-diri

Mart 2015 te Amerika’da kurulan şirket 8 kişilik bir ekibe sahip. Genel merkezi San Francisco'da olan şirkette mevcut olarak 6 yazılımcıya ek olarak Türkiye'de 2 kişilik bir ekip de destek veriyor. Haziran 2015'teki ilk yatırım turu sonunda 5 milyon dolar değerleme ile 850 bin dolar yatırım alan şirkete hem Türkiye'den hem de Amerik'dan melek yatırımcılar katılmış. Hangi televizyon kanalını dünyanın neresinden izlerseniz izleyin size özel reklamlar göstermesini sağlayacak bir platform olmak ve tüm dünyada televizon reklamcılığına yeni şeklini vermek isteyen Viviso bu hedefle beta testlerine başlamış.

İlk müşterilerinin Türkiye’den olduğunu söyleyen Ömer Diri özellikle Amerika ve Kuzey Avrupa'da hızla büyümek istediklerinin altını çiziyor. Şirket şu anda 4 televizyon kanalı ile yaptıkları beta yayınları 2015 yılı içerisinde bu kanalların online reklamlarını ayrıca satabilir hale gelmesini hedefliyor.

Dilerseniz Viviso'yu detaylıca inceleyebilir, dilerseniz de girişimin Webrazzi Arena sahnesinde yaptığı sunumu hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.