Twentify 81 ilde hizmet veren, kitle kaynaklı mobil iş gücü platformu [Webrazzi Arena]

Twentify 81 ilde hizmet veren, kitle kaynaklı mobil iş gücü platformu [Webrazzi Arena]

Son dönemin en iddialı girişimlerinden Twentify bu yıl Webrazzi Arena'da sahne alan girişimlerden biri oldu.

Tolga BakkaloğluÇağlar Bozkurt ve İlker İnanç'ın kurduğu Twentify işletmelerin saha operasyonlarını kitle kaynaklı olarak yürütmesini sağlıyor.

Twentify, şirketlerin saha operasyonları sırasında ihtiyaç duyduğu proje bazlı çalışanları bulmasını sağlayan bir aracı olarak konumlanıyor. Firmalar, potansiyel adaylara Twentify'ın Bounty adlı uygulamasıyla ulaşıyor. Yayınlanan işlerin büyük bir çoğunluğu özel bir profesyonel beceri gerektirmediğinden, Bounty hemen herkesin kullanabileceği ve gelir yaratabileceği bir uygulama haline geliyor. Şubat 2014'te kurulan Twentify'ın mobil uygulamasının bugün ulaştığı kullanıcı sayısı 50 binin üzerinde olduğu belirtiliyor.

Twentify kitle gücüyle şirketlerin pazardan veri toplama maliyetini 10 kata kadar düşürüyor

Bu, tahmin edebileceğiniz gibi, şirketlerin kendi ekipleriyle çalışmak yerine, çok daha geniş bir erişimle, hızlı bir şekilde iş süreçlerini tamamlamasını sağlıyor. Bounty uygulaması kitlelerin gücünü kullanarak, şirketlerin satışlarını arttırması, pazarlama faaliyetlerini takip etmesini ve operasyonel maliyetlerini (Twentify'ın kendi verilerine göre) on kata kadar düşürmesini sağlıyor. Bounty şirketler tarafından en çok sahada veri toplanması amacıyla kullanılıyor.

Örneğtwentifyin bir hızlı tüketim markası için, bakkallar ve tekellerle kendine özgü bir satış ve dağıtım ağı olan Türkiye'de, Bounty'nin saha görevlileri, Twentify bunları "sincaplar" olarak adlandırıyor- istenilen noktaya kolayca ulaşarak, firmanın ihtiyaç duyuduğu bilgileri gözlem, fotoğraf vs olarak şirketlerle paylaşıyor. Görevler  gizli müşteriden içecek dolabı kontrolüne, saha araştırmasından promotor kontrolüne kadar farklı hizmet ve sektörleri kapsayabiliyor. Sincaplar fiyatları 5 ve 100 lira arasında değişen bu görevleri tamamladıkça kazançlarını  biriktirebiliyor ve diledikleri anda hesaplarından çekebiliyorlar.

Twentify, şirketler için sunduğu web paneliyle, projelerin gerçek zamanlı olarak takip edilmesini, toplanan verilerilerin tercih edilen formatta görüntülenmesini sağlıyor. Proje sonlandığında Twentify toplanan veriler baz alarak oluşturduğu anlamlı raporları bu müşterileriyle paylaşıyor.

Twentify'ın kitleler tarafında hızlı büyümesi kurumsal müşterilerine paralel olarak gerçekleşiyor. Samsung Electronics, BKM, A101, Eczacıbaşı, DenizBank, Avea ve Blesh gibi 35'ten fazla şirket girişimin kurumsal müşterileri arasında yer alıyor. Twentify platformunu bu kurumsal müşterilere kullandırarak gelir sağlıyor.

Twentify iyi fonlanan bir girişim olmasıyla da dikkat çekiyor. Girişim, henüz kuruluş aşamasında Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu'nu yöneten TRPE Venture Partners’tan 1 milyon dolar yatırım almıştı. Küresel hedefli bir girişim olan Twentify, Türkiye'de kısa sürede yaşadığı başarının ardından yurt dışına açılmak için ilk çalışmalara başlamış.

Dilerseniz Twentify girişimini detaylıca inceleyebilir, ya da girişimin kurucu ortağı İlker İnanç'ın yaptığı Webrazzi Arena sunumunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.