KullaniciAjansi.com: Siteniz ve uygulamanız için kullanılabilirlik test merkezi [Webrazzi Arena]

KullaniciAjansi.com: Siteniz ve uygulamanız için kullanılabilirlik test merkezi  [Webrazzi Arena]

İnternet girişimleri için pazarlama kadar önemli bir konu da kullanıcı arayüzü ve kullanıcı deneyiminin başarısıdır. Webrazzi Arena'da sahneye çıkan KullaniciAjansi.com da buna inanan ve kullanılabilirlik testleri üzerine iş yapan bir girişim.

Burak Dönertaş, Cem Kesemen ve Güven Atbakan tarafından kurulan Kullanıcı Ajansı, uzaktan kullanıcılarla kullanılabilirlik testlerinin yapılabildiği, hedef kullanıcı gruplarının seçilebildiği (yaş, cinsiyet, platform vb) bir test platformu. Düşük maliyetli ve hızlı hizmet sunma iddiasıyla da herkesi bu testleri yapmaya davet ediyor.

kullanici ajansi kullanilabilirlik testi

Kullanıcı Ajansı ile potansiyel müşterlerinizi görüntülü olarak test edip satışlarınızı arttırabiliyorsunuz

Söz konusu kullanılabilirlik testleri, bir siteyi veya uygulamayı gezen kişilerin arayüzü nasıl kullandıklarını, nerelerde takıldıklarını, kafalarının karıştığını göstererek arayüzdeki ve akıştaki hatalarını bulmanızı sağlıyor.

Kullanıcı Ajansı'na başvurduğunuzda kullanıcıların arayüzde ulaşmalarını istediğiniz hedefleri seçip senaryonuzu oluşturuyorsunuz. Ardından potansiyel kullanıcı kitlenizi belirleyip (örneğin 30-40 yaş arası kadınlar) hedeflemenize uygun kullanıcıların kendi ortamlarında test yapmasını bekliyorsunuz.

kullanici ajansi kullanilabilirlik testi 2

Görüntülü testlerde her görevin ne kadar sürdüğünü, kullanıcının nerede takıldığını rahatlıkla görüp sitenizin veya uygulamanızın kullanıcı deneyiminizi kısa sürede iyileştirme şansını yakalıyorsunuz.

Son dönemlerde her ne kadar otomatik arayüz testleriyle kullanıcı dönüşümleri artırılmaya çalışılsa da insana dayalı testlerin katkısı yadsınamaz. Eğer eksikliklerini görmek istiyorsanız KullaniciAjansi.com'a üye olup ilk kullanıcı testinizi bedava olarak yaptırabilirsiniz. Dilerseniz de girişimin Webrazzi Arena sahnesinde yaptığı sunumu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.