Ekmob saha operasyonlarını kolaylaştıracak [Webrazzi Arena]

Ekmob saha operasyonlarını kolaylaştıracak [Webrazzi Arena]

Bugün Webrazzi Arena'da sahne alan girişimlerden bir tanesi de saha operasyonlarını kolaylaştırma amacıyla yola çıkan Ekmob oldu. Ekmob saha ekiplerinin belli bir merkezden yönetilmesini sağlıyor ve şirketlerin satış ya da bakım ağlarını kontrol edebilmelerine de olanak tanıyor.

Ekmob'un odaklandığı nokta, şirketlerin ciddi yatırım yaptığı bu saha ekiplerinin verimli şekilde kullanılabilmesi. ekmobKısacası Ekmob, saha iletişim süreçlerinde kendi uygulamasıyla işletmeler için yeni bir sayfa açmak niyetinde.

Ekmob'un paylaştığı verilere göre Türkiye'de şirketlerinde yüzde 94'ü iki yıl içerisinde bir mobil iş stratejisi oluşturmayı istiyor. Bunun yanı sıra, şirketlerin yüzde 23 olan mobil çalışan sayısının ise 2019'da yüzde 34'e çıkması hedefleniyormuş. Bununla birlikte, mobiliteye en hızlı uyum sağlayan ekipler şüphesiz satış ekipleri. Bu da, Ekmob'un özellikle saha satış operasyonu olan işletmeleri yakından ilgilendirdiğini söyleyebiliriz.

Ekmob'un temel amacı saha operasyonlarını anlık veri işlemeyle daha verimli bir hale getirmek

Ekmob projesinin başlamasının amacı, saha ve merkez arasındaki anlık iletişimi sağlamanın yanı sıra sahayı ekiplerin gözünden gözlemleyebilmek ve yönetimsel kararlara etki edecek karar mekanizmalarını oluşturmak. Ekmob, saha personelinin kullandığı farklı enstüramanlar yerine dağınıtık yapıyı tek çatı altında toplamak, tek yazılım ve tek donanımla müşterilerine kendini sunmayı amaçlıyor.

ekmob

Ekmob Mayıs 2015 itibariyle üstünde çalışılmaya başlayan bir girişim. Şirketin kurucu ortakları Sunay Şener, İbrahim Kılıç ve Emrullah Altıntop'tan oluşuyor. Ekmob, girişimcilerin öz sermayesi ile finanse edilerek ortaya çıkmış. Ancak girişim, uzun vadede hem yerel hem de global pazarda daha hızlı hareket edebilmek için stratejik bir partner ve yatırım arayışı içinde.

Girişimin yurt dışı planlarına gelince, bir SaaS olarak Ekmob'un modeli yurt dışına açılabilir durumda ve şirket 2016 yılının son çeyreğinde yurt dışında ofisleri açıp büyümeyi de hedefliyor.

Saha şartlarının zorluklarını basitleştirerek, saha personelinin işine odaklanmasını amaçlayan altyapılarıyla Ekmob, tüm saha operasyonlarında hizmet verecek şekilde tasarlanmış. Girişim bunun yanı sıra 'enterprise' seviyesinde büyük firmalara özel çözümler de oluşturma konusunda çalışabiliyor

Dilerseniz Ekmob'u detaylıca inceleyebilir ya da Webrazzi Arena sahnesinde yaptığı sunumu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.