Gelir arayışındaki bloglarla mecra arayan markalar Blogelli.com'da buluşuyor

Gelir arayışındaki bloglarla mecra arayan markalar Blogelli.com'da buluşuyor

Dijital içerik dünyası büyüdükçe bu alanda profesyonel hizmet veren girişimlerin sayısı da giderek artıyor. Nisan 2014'te hizmet vermeye başlayan Blogelli.com, markalarla dijital içerik üreticileri arasında bir köprü kurmak istiyor.

Blogelli, Murat Buyurgan ve Aslı Özyağmur Buyurgan tarafından kurulan Log Bilgi Teknolojileri A.Ş. çatısı altındaki yer alan bir girişim. Dijital dünyada arama motoru optimizasyonu, içerik pazarlaması ve halkla ilişkiler çalışmaları yapmak isteyen markaları geniş bir yayıncı ağıyla bir araya getiriyor.

Blogelli ağında yer alan yayıncılar markalara ait içeriklerin dijital mecralarda yayılmasını sağlıyor. Yayıncılar, sundukları hizmetleri (sponsorlu içerik, reklam, sosyal medya paylaşımları) ve fiyatlarını girerek Blogelli ile 1 yıllık anlaşma yapıyor. Kendilerine uygun mecraları seçen reklamverenlerse yaptıkları tüm anlaşmaları ve ödemeleri Blogelli üzerinden takip edebiliyor.

Blogelli yayinci marka

3 binden fazla yayıncı, 30 marka birarada

Aldığımız bilgiye göre şu anda 8 kişilik bir ekibe sahip Blogelli'nin 3 binden fazla yayıncısı var. Yayınlanacak içerikler Blogelli’ye hazır teslim edilebildiği gibi, belirlenecek kriterler doğrultusunda Blogelli editör ekibi tarafından da hazırlanabiliyor.

Blogelli’de içeriklerin zamana yayılarak veya bir anda yayınlanabileceğini paylaşan Murat Buyurgan, direkt olarak markalarla, medya planlama ajanslarıyla, SEO, SEM ve halkla ilişkiler ajanslarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını ifade ediyor.  Blogelli’nin yurt dışında faaliyet gösteren ve Türkiye odaklı içerik çalışmaları yapan yabancı ağlarla iş ortaklıkları olduğunu da ekliyor.

Blogelli yayinci blog

Blogelli bugüne kadar 30’dan fazla markaya hizmet verdiğini öğrendiğimiz Blogelli'nin özellikle küçük yayıncıların gelir elde etmesi adına önemli bir boşluğu dolduracağını söyleyebiliriz. Tabi markalar ile yayıncılar arasındaki memnuniyet seviyesini bilmiyoruz. Dolayısıyla Blogelli'nin geleceği hakkında yorum yapmak için önümüzdeki süreçte nasıl bir büyüme göstereceğini beklemek daha doğru olur.

Eğer markanız veya blogunuz için böyle bir ağ arayışındaysanız hemen Blogelli.com'a göz atıp üye olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.