Zomato, restoran içeriğini Zomato API ile yazılım geliştiricilerin kullanımına açtı

Zomato, restoran içeriğini Zomato API ile yazılım geliştiricilerin kullanımına açtı

Restoran keşif platformu Zomato, bugüne kadar restoranlardan topladığı verileri Zomato API ile geliştiricilerin kullanımına açtığını duyurdu. Dünya genelinde 10 bin şehirdeki 1.5 milyon restorana ait bilgilerin böylelikle farklı mobil ve web uygulamalarına kolaylıkla entegre edilmesi sağlanıyor.

Basic ve Partner olmak üzere iki farklı modelde kullanıma açılan Zomato API,  entegre edildiği uygulamalarda bir yıl süre ile aktif kalıyor.Zomato API, ücretsiz olarak sunulan Basic seçeneği ile restoran adı, lokasyonu, iki kişilik fiyat ortalaması, fiyat aralığı, fotoğraf ve menü URL’i gibi temel verileri geliştiricilere sunuyor. Ücretli olarak sunulan Partner seçeneği ise Zomato'nun bir iş ortağı haline gelerek, daha kapsamlı entegrasyonların önünü açıyor.

Zomato_API_1

Zomato üçüncü parti uygulamaların kendi uygulamalarına online rezervasyon ve sipariş özellikleri eklemesini sağlayan Zomato SDK'yı da yakında kullanıma açmayı planlıyor.

Zomato, geçtiğimiz Temmuz ayında restoranların reytinglerine göre sıralanmasını sağlayan Foodie Index API'ını da geliştiricilerin kullanımına açmıştı. Yakın zamanda 60 milyon dolar yatırım alan Zomato, online sipariş, satış noktası, yemek dağıtımı ve Whitelabel gibi farklı dikeylere yatırım yapmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Zomato API için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.