Apple Music'in ücret ödeyen abone sayısı 6.5 milyon

Apple Music'in ücret ödeyen abone sayısı 6.5 milyon

Apple CEO'su Tim Cook, WSJD konferansında Apple Music abone sayısını açıkladı. Cook, deneme süresinin bitişinden 1 ay sonra Apple Music'in ücret ödeyen abone sayısının 6,5 milyon olduğunu paylaştı.

Hatırlatmak gerekirse Ağustos ayında Apple Music'in abone sayısı 11 milyon olarak açıklanmıştı. Ancak ücretsiz deneme süresi hesaba katıldığında bu rakam sürekli değiştiğini göz önünde bulundurmak lazım.

Şu anki duruma bakıldığında ücretsiz deneme aboneleriyle birlikte 8,5 milyon aktif abone söz konusu. Toplamda ise Apple Music'i deneyen kullanıcı sayısı 15 milyonu buluyor. Yani 6,5 milyon abone ücretsiz deneme süresi sonunda Apple Music'e para ödemek istememiş. Şu anda deneme sürümünü kullanan 2 milyon abonenin ne yapacağı ise bilinmiyor.

Diğer yandan Apple Music'in en büyük rakibi Spotify'ın ücret ödeyen abone sayısı 20 milyon. Toplam aktif kullanıcı sayısı ise 75 milyonu buluyor. Hem Apple Music hem de Spotify için aylık abonelik fiyatı ABD için 9,99 dolar.

Apple Music'in bu performansından memnun olduğunu söyleyen Tim Cook, ünlü olmayan müzisyenlerin keşfedilmesi konusunda da Apple Music'ten övgüyle bahsediyor. Spotify CEO'su Daniel Ek'in Apple Music'in tanıtılmasından sonra Spotify'ın daha hızlı büyüdüğünü belirttiğini de hatırlatalım.

Cook, Apple Watch konusunda ise rakam vermiyor ve bunun rekabetle ilgili bir bilgi olduğunu ifade ediyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.