Pro servisiyle 60 bin üyeye ulaşan Feedly, yeni ücretli teklifini duyurdu

Pro servisiyle 60 bin üyeye ulaşan Feedly, yeni ücretli teklifini duyurdu

Freemium RSS haber takibi uygulaması Feedly, aylık 5,41 dolar ücretle sunulan Pro üyeliğinin 60 bin kullanıcıyı geride bıraktığını duyurdu. 10 kat daha hızlı yükleme, koleksiyon paylaşımı, EverNote, Pocket ve OneNote gibi entegrasyonlarla farklılaşan servis, 2013 yılında tanıtılmıştı.

Geçtiğimiz Eylül ayı başında Pro abone sayısının 57 bin olduğunu açıklayan Feedly'nin kendi verilerine göre servis, haftada 50 bin yeni kullanıcı kazanıyordu. Kaba bir hesapla Feedly'nin kazandığı yeni kullanıcılar arasında servisi ücretli kullanmak isteyenlerin oranının yaklaşık yüzde 1 olduğu söylenebilir. Duyuruyla birlikte birçok yeni özellik ve yeni bir Pro katman geliştirdiğini paylaşan Feedly de görünüşe göre bu oranı arttırmak istiyor.

Bugün 42 milyon feed'e bağlandığı belirtilen Feedly'nin kendi verilerine göre, servis üzerinden her gün 50 milyon adet haber yayınlanıyor. Geçtiğimiz Eylül ayı başında Shared Collections özelliğiyle, Pro kullanıcıların hazıladığı bir koleksiyonu ekibiyle paylaşmasına izin veren Feedly, bu özelliğe etiket paylaşımını ekliyor. Daha fazla arama ve filtreleme seçeneği ekleyen Feedly, Pro kullanıcılarının manuel ve otomatik filtreler tanımlamasını ve kaydedilen aramaların alarm gibi davranmasını sağlıyor. Slack entegrasyonunu ve iOS uygulamasını devam eden Feedly'nin yeni kullanıcılarının neredeyse yarısı mobilden geliyor.

feeedly pro

Bugüne kadar yalnızca 1 milyon dolar tutarında tohum yatırım alan Feedly, bireysel ve kurumsal üyeliklerden gelir sağlıyor. Bu gelirleri arttırmaya yönelik olaraksa, Feedly daha çok kurumsal pazarı hedefleyen yeni bir üyelik servisi geliştiriyor. Aylık 12 dolardan sunulacak olan Team Edition üyeliği, Pro özelliklerine ek olarak, kurumsal login, hikayeleri 50 kat daha hızlı yükleme, Slack'le tam entegrasyon, Trello ve Office 365 ile çalışabilme ve grup faturalama gibi özelliklerle yakında geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.