Voidu, Türkiye'den yola çıkıp dünyaya yayılan bir dijital oyun platformu olma yolunda

Voidu, Türkiye'den yola çıkıp dünyaya yayılan bir dijital oyun platformu olma yolunda

Türkiye'de oyun sektörü günden güne büyüyor, oyuncuların sayısının artması, orijinal ve dijital oyunlara artan ilgi bile tek başına pazarı hızla büyütmeye yetiyor. Yurt dışında sıklıkla görmeye alıştığımız dijital oyun platformlarına bir yenisi ise Türkiye'den eklendi. Voidu adlı dijital oyun platformu, bu yılın başında başladığı çalışmaları sonlandırarak Ağustos ayında faaliyete geçti.

Kısaca bahsetmemiz gerekirse, Voidu dijital ortamda oyun satan bir online platform. Siteye üye olduktan sonra istediğiniz bir oyunu seçerek oyunların dijital versiyonlarını satın alabiliyorsunuz. Sonrasında ise oyunları ilgili platformlardan (Steam, Origin vb.) kodlar aracılığıyla aktivite edip veya Voidu üstünden indirerek oyuna orijinal olarak sahip oluyorsunuz.

Voidu'nun ödeme sistemine vurgu yapacak olursak, kredi kartı ile ödeme seçeneği yanında Turkcell, Avea, Vodafone'un mobil ödeme seçenekleri ve TTNET faturası ile ödeme seçeneği de platforma eklenmiş. Voidu'da dijital oyunların fiyatlarının oldukça avantajlı olduğunu söyleyebiliriz, bunun sebebini girişime sorduğumuzda ise, bunun sırrının yurtiçi ve yurtdışındaki tedarik kanallarının güçlü olmasına bağlıyorlar. Yani oyunseverlere avantajlı koşullarda ve yeni oyunları dünya ile eş zamanlı buluşturma hedeflerinin altını çiziyorlar.

2015-10-15_21-38-21

Girişim henüz çok yeni olmasına rağmen, şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Emrah Kara'dan aldığımız bilgilere göre oyunseverler tarafından oldukça ilgi görmüş. Şirketin merkezi Dubai'de, şirket aynı zamanda Dubai merkezli bir yatırım şirketi olan BlueCap'den bir tohum yatırımı almış. Türkiye pazarında büyümesini sürdüren şirket, stratejik destek sağlayacak başka yatırımcılarla görüştüklerini ancak ilk tur büyük yatırım için şimdilik arayışları olmadığını aktarıyor.

Şu anda 10 tam zamanlı çalışanı bulunan Voidu'nun şu anda bünyesinde olan oyunların sayısı ise 600'ü geçmiş. Şirketin yıl sonu hedefi ise 1500'den fazla oyunla, yerli oyuncular arasında en zengin içeriğe sahip dijital oyun platformu olmak. Son olarak aldığımız bir diğer bilgiye göre Voidu'nun İngilizce versiyonu da yıl sonu tüm dünyadaki oyunseverlerle buluşacak. Yani Vodiu dünyaya açılan bir dijital oyun platformu olabilir ve bizler bu dijital oyun platformunun adını daha sık duyabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.