Solu, bulut tabanlı, sosyal cep bilgisayarıyla Kickstarter'a hızlı giriş yaptı

Solu, bulut tabanlı, sosyal cep bilgisayarıyla Kickstarter'a hızlı giriş yaptı

Mobil öncelikli düşünme biçimi kişisel bilgisayarları da ele geçiriyor. Profesyonel hayatımızı uzunca bir süredir domine eden cihazların cepte taşınabilir olması gerektiği fikriyle yola çıkan en yeni girişim Solu ise macerasına bugün Kickstarter üzerinden başlıyor. Finlandiya merkezli girişim, bulut bağlantılı, şık cep bilgisayarı için aradığı 200 bin euro'luk desteği kısa sürede aşacak gibi görünüyor.

solu

Haber hazırlandığı sırada yaklaşık 88 bin euro fon toplayan Solu, daha önce incelediğimiz Paperspace gibi bilgisayarı bir servis olarak (Computer As a Service) sunan bir girişim. Paperspace'ten önemli farkları, bilgisayarınızı daima yanınızda taşımanızı sağlayansolu2 donanımı ve SoluOS adı verilen işletim sistemi. 2.3GHz işlemci, batarya ve Wi-Fi özelliklerine sahip cihaz, 4K çözünürlüğe kadar bir monitöre bağlanarak dokunma özellikle bir kontrolöre dönüşüyor.

Bir sosyal bilgisayar olarak tanımlanan Solu'nun işletim sistemi, ekip çalışması ve paylaşım odaklı olarak geliştirilmiş. Ortak çalışmaya izin veren dosyalar, başkaları tarafından yapılan değişikliklerle ilgili size otomatik bildirimler gönderebiliyor. İnsan beyninden esinlenilerek hazırlandığı belirtilen arayüz, ortak projelere ait "dosyaları" nöronlar gibi birbirine bağlantılı şekilde gösteriyor. Yani SoluOS bilgisayarların dosya türü ya da yerine göre sınıflandırıldığı içerik düzenini kullanmıyor.

Henüz prototip aşamasında olan Solu'nun Mayıs 2016'da dağıtımına başlanması planlanıyor. Cihazın Kickstarter fiyatı 349 euro'dan başlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.