Red Hat, geliştiriciler için yazılım üreten Ansible'ı 100 milyon dolara satın alıyor

Red Hat, geliştiriciler için yazılım üreten Ansible'ı 100 milyon dolara satın alıyor

Açık kaynak kodlu kurumsal yazılım çözümleri sunan ve aynı zamanda en büyük Linux dağıtıcılarından olan Red Hat, yazılım geliştirme operasyonu ve süreçleri için teknik yazılımlar üreten Ansible'ı satın almaya hazırlanıyor.

Teknoloji kulislerinde konuşulana göre iki şirkette şu anda satın almayla ve süreçle ilgili bir açıklama yapmıyor ancak açıklamanın yarın resmi olarak yapılması bekleniyor. Red Hat'ın Ansible100 milyon dolardan daha yüksek bir bedelle satın alacağı yine konuşulanlar arasında. Çalışmalara 2013 yılında başlayan Ansible'ın kurucu ortağı ve mevcut CEO'su olan Saïd Ziouani 10 yıl boyunca Red Hat'te satış ve iş geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmış.

Ansible'da satış ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Todd Barr'da aynı zamanda eski üst düzey bir Red Hat çalışanı. Ağustos 2013'te 6 milyon dolar yatırım alan Ansible'ın müşterileri arasında Atlassian, Cisco, Cloud Physics, Evernote, HootSuite, Juniper, Twitter ve Red Hat gibi dev şirketler yer alıyor. Red Hat'ın bu satın almayla Ansible çözümlerini kendi ürün gamına ekleyrek müşterilerine sunacağı ürünleri çeşitlendireceği malum. Aynı şekilde diğer kurumsal Linux dağıtıcılarının da önüne geçmek istiyor.

Görsel Kaynak: zimmytws / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.