Apple, ResearchKit'i otizm, epilepsi ve melanoma'nın araştırılması için genişletti

Apple, ResearchKit'i otizm, epilepsi ve melanoma'nın araştırılması için genişletti

Apple'ın Mart 2015'te WWDC etkinliğinde tanıttığı ResearchKit'i sağlık alanında yeni keşifler ve testler yapılması için üç alanda daha genişlettiğini duyurdu. Apple'ın ResearchKit'e eklediği üç yeni alan ise otizm, epilepsi ve melanoma odaklı tıbbi çalışmalar.

Epilepsi için Apple, Watch'un gücünü kullanacak. Akıllı saati ile şirket epilepsi nöbetinin ne zaman başladığını ve bir nöbetin ne kadar sürdüğünü hesaplayacak. Bunun için şirket Apple Watch'un ekranında gözükecek özel bir komplikasyon geliştirecek. Bu fonksiyon ile kullanıcılar tek dokunuşla ivmeölçeri aktif hale getirip, kalp atış hızı verilerini aile üyelerine gönderebilecekler. İkinci yeni alan melanoma içinde şirket iPhone kamerasını melanoma'nın zaman içerisinde ne kadar büyüdüğünü ve gelişimini takip için kullanacak. Kullanıcılar melanoma'larının fotoğrafını direkt olarak yollayabilecekler böyleyece araştırmacılar hangi melanomaların risk oluşturduğunu test edebilecek bir algoritma geliştirebilecekler.

Üçüncü alan ise otizm. Apple, otizm için iPhone'un ön kamerasını kullanacak bunu yaparken otizmli hastaların ekranda gösterilen videoya nasıl duygusal tepkiler verdiği gözlemlenecek. Apple'ın yaptığı açıklamaya göre ResearchKit vasıtasıyla gerçekleştirilecek epilepsi araştırmalarına Johns Hopkins Üniversitesi, melanoma'ya Oregon Health & Science Üniversitesi ve otizm'e Duke University-Duke Medicine öncülük edecek.

Apple ResearchKit şu anda Avusturya, Çin, Almanya, Hong Kong, İsviçre, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.