Startups.watch'un 3. çeyrek raporuna göre Türkiye'de SaaS dikeyi e-ticareti solladı

Startups.watch'un 3. çeyrek raporuna göre Türkiye'de SaaS dikeyi e-ticareti solladı

İnternet ve teknoloji odaklı girişimlerin büyümelerini takip eden Startups.watch, 2015'in 3. çeyreği için hazırladığı ekosistem raporunu paylaştı. Üyelerine özel raporlar sunan girişimin bu raporundan bazı bölümleri sizler için derledik.

Daha önce Türkiye girişim ekosistemini özetleyen iki güzel tablo hazırlayan Startups.watch, yeni raporunda dikeyde dikkat çeken kategorilere, Avrupa'yla Türkiye'nin yatırım kıyaslamasına ve dikkat çeken girişimlere yer veriyor.

3. çeyrekte 62 girişim kuruldu, 10'u SaaS

Raporda yer alan bilgilere göre 3. çeyrekte 62 girişim hayata geçirilmiş. Bunların 10 tanesi ise SaaS kategorisinde ve en çok dikkat çeken kategori olma özelliğinde. SaaS'ı sosyal ağlar ve e-ticaret takip ediyor. 2015'te hayata geçirilen girişim sayısı da 192 olarak veriliyor.

startups.watch rapor 1

Üçüncü çeyrekte gerçekleşen yatırım turlarına yer veren Startups.watch, toplamda 4.8 milyon dolar yatırım kaydetmiş. Bunların 3.7 milyonu da girişim sermayesi şirketlerinden gelmiş. 10 farklı yatırım turunun 2'sine melek yatırımcı ağları katılmış.

startups.watch rapor 2

Geçen yıla göre yatırım hacminde daralma var

Geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslandığında yatırım hacminde yüzde 31 oranında bir daralma söz konusu ve Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında Türkiye'nin çok gerilerde olduğu görülüyor.

startups.watch rapor 4Hızlı yükselen girişimler

Serkan Ünsal'ın kurucusu oladuğu  Startups.watch, girişimlerin büyüme hızlarını düzenli olarak takip ediyor ve 3. çeyrekte iZMO, Krombera ve Paylasman.com'u en hızlı yükselen 3 girişim olarak sıralıyor.

Eğer girişminizin büyüme oranlarına güveniyorsanız Startups.watch'a göz atarak hem Türkiye'deki hem de MENA bölgesindeki yatırımcılara ulaşma şansını sahip olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.