Sergey Brin ve Larry Page'in danışmanı, Twitter'ın yeni yönetim kurulu başkanı oldu

Sergey Brin ve Larry Page'in danışmanı, Twitter'ın yeni yönetim kurulu başkanı oldu

Google'da 1999 yılından bu yana Chief Business Officer ve CEO ile kurucuların danışmanı olarak görev yapan Omid Kordestani, Jack Dorsey'in bizzat yaptığı açıklamayla Twitter'ın yeni yönetim kurulu başkanı olarak atandı.

Netspace'de 1986-1990 yılları arasında başkan yardımcısı olarak görev yapan, ardından HP'ye geçen Kordestani, burada da ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı olarak 1990-1999 yılları arasında görev yaptı. Son olarak 1999 yılından bu yana Google'da Larry Page ve Sergey Brin'in tepe danışmanlarından birisi olan Omid Kordestani aynı zamanda Chief Business Officer olarak görev yapmış. Twitter'a yönetim kurulu başkanı olarak atanan Omid Kordestani yine Jack Dorsey'in aktardığına göre doğrudan Jack Dorsey'e yardımcı olacak ve danışmanlık yapacak.

Omid Kordestani'nin liderlik yönünden ve geçmiş tecrübelerinden de sonuna kadar yararlanacaklarını belirten Jack Dorsey, Omid Kordestani'nin COO'luk görevini sürdüren Adam Bain ve CFO'luk görevini sürdüren Anthony Noto ile de birebir çalışacağını açıklamış. Uzun süre CEO pozisyonu için görüşmeler yapan Twitter ardından kurucu ortak ve eski CEO Jack Dorsey'i tekrardan bu göreve getirmişti. Şirket dün yaptığı açıklama ile toplam işgücünün yüzde 8'inin gelir-gider dengesi açısından işten çıkartıldığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.