Modüler akıllı saat projesi Blocks'a verilen Kickstarter desteği yarım milyon doları geçti

Modüler akıllı saat projesi Blocks'a verilen Kickstarter desteği yarım milyon doları geçti

Akıllı saatlerin geleceği tartışıladursun modüler akıllı saat projesi Blocks, Kickstarter'da yarım milyon dolar toplamayı başardı bile.

Akıllı saat pazarına yeni bir yorum getiren Blocks, Android Lollipop temelli bir akıllı saat tabanında Bluetooth, kablosuz ağ bağlantısı, hareket sensörleri gibi temel elemanlara sahip. Onu modüler yapansa özel kayış tasarımında gizli. Kayışın her bir bağlantı parçasını değiştirerek akıllı saate yeni özellikler ekleyebiliyorsunuz.

Örnek vermek gerekirse saatinize ekstradan GPS, ekstra pil, NFC, flaş hafıza, nabız ölçer ve kamera gibi modüllerin birini veya bir kaçını eklemeniz mümkün. Tabi bu modüllerin ayrı olarak fiyatlandırılıyor ve dolayısıyla tercihlerinize göre akıllı saatinizin fiyatı da değişiyor.

Farklı sektörlerden ilgi gören Blocks, Kickstarter üzerinden yaptığı çıkış da dikkat çekici. Londra merkezli girişimciler, 250 bin dolar hedefli projelerinde kampanyanın bitimine 36 gün kala yarım milyon doları geçmiş durumdalar.

Kickstarter'ın en başarılı projelerinden biri olan Pebble'ın 10 milyon dolar topladığını ve Şubat 2015'te tanıtılan Pebble Time'ın 500 bin dolarlık hedefine 17 dakikada ulaştığını hatırladığımızda Blocks'un başarısı küçük görülebilir ve Blocks'un Pebble'ın akıllı kayış yeniliğine benzediği de pekala ortada. Ancak kampanyanın bitimine 1 aydan fazla bir süre olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Açık platform stratejisiyle yoluna devam edecek olan Blocks'un temel modelinin fiyatı 195 dolar. Modüllerin sayısına göre fiyat giderek artıyor. Kıyaslamak gerekirse 195 dolardan çıkış yapan Pebble Time'ın yeni modeli Pebble Time Round şu anda 250 dolardan satılıyor.

Pazarda Apple Watch gibi büyük bir oyuncu olsa da Blocks'un takip edilmesi gereken bir çıkış olduğunu söyleyebiliriz ki Google'ın da modüler akıllı telefon projesi (Project Ara) üzerinde çalıştığını biliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.