Google Street View'a sanal gerçeklik desteği geldi

Google Street View'a sanal gerçeklik desteği geldi

Google'ın en popüler servislerinden olan Street View'a sanal gerçeklik desteği geldi. Kullanıcılar Google'ın rakiplerine göre çok uygun fiyatla satışa sunduğu sanal gerçeklik başlığı Google Cardboard'u kullanarak servisin yeni özelliğinden faydalanabilecekler.

Resmi blogu üzerinde yapılan duyuruya göre Google Street View'ın Android ve iOS uygulaması Cardboard ile kullanılabilecek. Ancak mevcut durumda 3 boyut desteğinin olmadığını, 3 boyutlu bir keşif için farklı bir kamera setinin gerekli olduğu yine şirket tarafından belirtilmiş.

Şirketin duyurduğu ikinci yenilik ise Google Cardboard'un yazılım geliştirme kiti(SDK) ile ilgili. Yazılım geliştirici kitinin de yeni versiyonunu yayınlayan Google, yeni versiyonun "native" olarak tamamen Unity desteğine kavuştuğunu ayrıca performans ve grafik arabiriminde geliştirmeler yapmış. Tüm bu yeni özelliklerle birlikte Google Cardboard küresel olarak satışa çıktı ve 39 dilde 100 ülkede satın alınabiliniyor. Dilerseniz kendin yap dosyası ile evinizde kendi Google Cardboard'unuzu yapabilir ya da online olarak satın alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.