A/B Test ve içerik optimizasyonu uzmanı Optimizely'ye 58 milyon dolar yatırım geldi

A/B Test ve içerik optimizasyonu uzmanı Optimizely'ye 58 milyon dolar yatırım geldi

Web ve mobil içerik optimizasyonu konusunda en iyi girişimlerden biri olan ve hızlı bir büyüme kaydeden Optimizely'ye 58 milyon dolar gibi büyük çaplı bir yatırım geldi.

Yeni (C serisi) yatırım turuna Andreessen Horowitz, Benchmark Capital, Citi Ventures ve Salesforce Ventures'ın da aralarında bulunduğu 10 farklı girişim sermayesi şirketi katılırken San Francisco merkezli girişimin toplam yatırımı 146 milyon dolara yükselmiş oldu.

Teknik bilgi gerektirmeden A/B testleri yapmanızı sağlayan ve büyüyen pazarın ihtiyaçlarına yanıt veren Optimizely, Mayıs 2014'te aldığı son yatırımdan sonra yüzde 100 büyüme göstermiş. Aynı süre içinde girişimin çalışan sayısı ise 192'den 402'ye yükselmiş.

Perakende, turizm, medya ve teknoloji dikeylerinde ciddi bir talep olduğunu açıklayan Optimizely CEO'su Dan Siroker, 2008 yılında Barack Obama'nın dijital kampanyalarını yönetirken bu pazara giriş yapması gerektiğini düşünmüş ve istediğini başarılı bir şekilde hayata geçirmiş.

Pazarlama yöneticilerinin yüzde 66'sı A/B testlerine güveniyor

Adobe'nin bir araştırmasına göre 259 pazarlama yöneticisinin yüzde 66'sı A/B testi yaptığını söylüyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 56 olan bu oranın önümüzdeki dönem de daha da artması bekleniyor.

Aylık 50 bin tekil ziyaretçiye kadar ücretsiz hesap tipinde hizmet veren Optimizely'nin müşterileri arasında CNN, Microsoft Store, Priceline ve Virgin America gibi büyük şirketler bulunuyor ki bu şirketlerin bu işe önemli bütçeler ayırdığını tahmin etmek zor değil. optimizely

Son dönemde bir kişiselleştirme platformu da ekleyen Optimizely, genel olarak sunduğu özelliklerle dikkat çekiyor. Şimdiye kadar edindiği müşteri portföyünü de bu faydalı özellikler sayesinde daha da genişletmek istiyor.

Optimizely'nin başarısının arkasındaki önemli bir detay da bir çok pazarlama otomasyonu platformuyla entegre çalışabilmesi. Diğer yandan çeşitli uzmanlar Optimizely'nin kullanımı konusunda farklı girişimlere hizmet/danışmanlık vererek Optimizely için önemli boşluğu dolduruyor.

Bu alanda bir şeyler yapmayı düşünenlerin adım atmak için halen zamanı var ancak geçen her dakikanın zararımıza olduğunu söyleyebiliriz. Keza bu tür araçları kullanmayan girişimlerinde konuyu yeniden değerlendirmesinde fayda var.

*Andreessen Horowitz, Bain Capital Ventures, Battery Ventures, Benchmark Capital, Citi Ventures, Correlation Ventures, Danhua Capital, Pharus Capital Management, Salesforce Ventures, Tenaya Capital.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.