360fly adlı 360 derece kamera Best Buy'da satışa çıktı

360fly adlı 360 derece kamera Best Buy'da satışa çıktı

360 derece videoların son dönemde oldukça popüler hale gelmeye başlaması, 360 derece görüntüyü destekleyen platformların artması donanım üreticilerini de harekete geçirmeye başladı. Önce YouTube'un 360 derece video desteğinin gelmesi, ardından da Facebook'da 360 derece video deneyimi yaşamaya başlamamız 360 derece videoların geleceğinin çok parlak olduğunu bize kanıtlıyor.

Carnegie Mellon Üniversitesi'nin robotik laboratuvarından çıkan 360fly ürünü, bu anlamda akademik kökenli bir girişim. Yuvarlak bir hatta sahip olan kamera, siyah renkte şık bir küre tasarıma sahip. 360° olarak HD kalitesinde videolar çekmenizi sağlayan kamera, kendiliğinde suya, kuma ve darbelere dayanıklı olarak geliyor. Dahili hafızası 32GB olan ürünün kendi bünyesinde bir mikrofonu da var. Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarına sahip 360fly, mobil uygulaması aracılığıyla çektiğiniz videoları düzenlemenize, çektiğiniz sahneleri görmenize olanak sağlıyor. İlk etapta sadece Best Buy'da satışa çıkan 360fly'ın satış fiyatı ise 399.99 dolar olarak belirlenmiş.

360fly-urun-fotografi

360fly hem 360 derece görüntü alabilen kameraları üretiyor hem de bu ürünlerin teknolojisinin geliştirilmesine yardımcı oluyor. Bu arada 360fly'ın ekibin ilk ürünü olmadığını da hatırlatalım. Girişim daha önce 2011 yılında dünyanın ilk 360 derece lensli iPhone kamerası GoPano Micro'yu üretmiş. Kısacası ekip ciddi bir bilgi birikimiyle  ciddi yol kat etmiş ve bugün ortaya 360fly gibi bir ürün çıkmış. Bakalım 360 derece videoların yaygınlaşması, bir dönem geniş açılı videoların yaygınlaşmasıyla GoPro'nun adını daha sık duymamız gibi bir etkiyi 360fly ürününde görebilecek miyiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.