Apple bilgisayar satışlarındaki büyüme son iki yılda hız kesti

Apple bilgisayar satışlarındaki büyüme son iki yılda hız kesti

Endüstrinin önde gelen danışmanlık ve analiz şirketleri Gartner ve IDC'nin 2015 üçüncü çeyrek verilerine göre, Apple'ın Mac serisi bilgisayarlarının satışları son iki yılın en düşük seviyesinde.

Gartner'ın raporuna göre 2014 üçüncü çeyreğiyle kıyaslandığında Apple 5,3 milyon bilgisayar sevkiyatı yaptı ancak geçen yılın aynı çeyreğine göre sevkiyat hacmi yüzde 3,4 düştü. IDC'ye göre ise Apple 2015 üçüncü çeyreğinde 5,3 milyon bilgisayar sevkiyatı yaparken çeyreğe göre yıllık büyüme oranı ise yüzde 1,5. İki rapordaki sevkiyat sayılarını kıyaslandığında aralarında bir tutarsızlık görülebilir ancak iki şirkette daha önce yayınladığı rapordaki verilere göre analiz yaptığını belirtelim.

İki şirketin verileri dikkata alındığında her halükarda Apple'ın bilgisayar satışlarındaki büyüme oranı 2013 üçüncü çeyreğinden bu yana en düşük seviyesinde. Bunun yanında küresel bilgisayar sevkiyatı 2015 üçüncü çeyreğinde yüzde 11 artarak 71 milyon olarak gerçekleşti. Yine IDC'nin aktardığı bilgilere göre Apple'ın pazar payı 2015 yılı içerisinde yüzde 7,6'dan yüzde 6,9'a düşmüştü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.