Türkiye'den girişimcilerin ABD'de kurduğu Flight Recorder, küresel pazarda büyüyor

Türkiye'den girişimcilerin ABD'de kurduğu Flight Recorder, küresel pazarda büyüyor

2013 yılında, Can Abacıgil ve Ömer Erkmen tarafından ABD'de kurulan Flight Recorder, mobil uygulama analitiğine odaklanan bir SaaS girişimi. Geçtiğimiz Mayıs ayında String Ventures, Tahir Zaimoglu, Ömer Erkmen, Dr. Joachim Behrendt, Numan Numan ve Ali Karabey'in katıldığı turda 300 bin dolar yatırım alan Flight Recorder, yurt dışındaki startup'lar ve popüler App Store uygulamaları odaklı olarak hızlı büyüyor.

Halihazırda Google Analytics, Flurry, Crashlytics gibi popüler analitik servislerinin sunduğu standart raporlar ve tüm hizmetleri kullanıcılarına sunan Flight Recorder, bu servislerden ekran hizmetleriyle ayrılıyor. Ekran kayıt özelliği ve uygulama crash raporlarının video formatında sunabilmesi sayesinde girişim, kullanıcılarının geliştirdikleri uygulamalarıyla ilgili oldukça detaylı geri  bildirim almasını sağlıyor.

Flight Recorder, bunu SDK'sını entegre eden bir mobil uygulamanın kullanımı sırasında kullanıcı ekranını kaydederek sağlıyor. Kullanıcının ekran üzerindeki dokunma, yakınlaşma, sürükleme gibi farklı hareketlerinin hangi noktalarda, ne sıklıkta yapıldığını takip eden Fligt Recorder, böylelikle uygulamanın UX ve hatalar gibi farklı yönlerden incelenmesini sağlıyor. Mobil uygulamalara yönelik servislerini genişletmeye devam eden Flight Recorder,müşterilerine anlık bildirim, segmentasyon ve beta dağıtım gibi ek hizmetler de veriyor.

Kullanıcıları bu şekilde izleyen servisiyle ilgili gizlilik konusunda mobil uygulamaların talep ettikleri raporlarda kayıt altına alınmasını istemedikleri bölümleri kapatma seçeneği sunuluyor. Bununla birlikte kullanıcıların şifre gibi gizli bilgileri SDK tarafından otomatik olarak kapatılıyor ve Flight Recorder'a ulaşmıyor.

Türkiye'de büyük ve tanınmış markalarla çalıştığını söyleyen Can Abacıgil (girişim bu markaların isimlerini paylaşmıyor), bundan sonraki büyümesinin küresel pazar ağırlıklı ve öncelikli olarak gerçekleşeceğini ön görüyor. Benzer ve Flight Recorder'a göre daha kapsamlı bir servis sunan, bu yılın en gözde İsrailli girişimlerinden TestFairy, bugün 10 binden fazla geliştirici tarafından kullanılıyor. Pazar ise henüz doymuş olmaktan uzak. Flight Recorder için yeterince alan var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.