Toyota sürücüsüz otomobilini trafikte test etmeye başladı

Toyota sürücüsüz otomobilini trafikte test etmeye başladı

Sürücüsüz otomobillerin 2020 yılından sonra yollara çıkmaya başlayacağını üreticilerden gelen haberlerden biliyoruz. Aynı konuda çalışmalar yaptığı bilinen Toyota da sürücüsüz otomobiller için 50 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Yeni bir gelişme olarak şirket gerçek yolda yaptığı ilk test sonuçlarını paylaştı.

Şirketin aktardığı bilgilere göre geliştirilen sürücüsüz otomobil, Lexus GS'nin modifiye edilmiş bir versiyonu. Şirket geçtiğimiz günlerde gerçek yoldaki testini Tokyo'da bulunan Shuto Expressway'de yapmış. Yine şirketin aktardığı bilgilere göre araç belirlenen lokasyona kendi yaptığı otomatik hesaplar ile gidiyor. Gideceği rota için en uygun rotayı ve yoldaki şeritleri de yine kendisi belirliyor. Otomobilin üzerinde bulunan birden fazla harici sensörde yoldaki tehlikeler ve çevresindeki araçların durumuyla ilgili araca rapor vererek otomobilin stabil ve güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlıyor.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre sürücüsüz otomobillerin üretileceği en erken tarih 2020. Bilindiği gibi Olimpiyatlar 2020 yılında Tokyo'da düzenleniyor ve Toyota da sürücüsüz otomobillerini bu tarihe yetiştirmeye çalışıyor. Yine teknoloji kulislerinde konuşulanlara göre şehre gelecek turistlerin sürücüsüz otomobiller ile taşınma projesi de gündemde. Yakın gelecekte Toyota'da sürücüsüz otomobiliyle ilgili daha detaylı bilgiler alabileceğimizi söyleyebiliriz.

Görsel Kaynak: JuliusKielaitis / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.