Lumo Run: Daha hızlı ve daha uzun koşmak isteyenler için akıllı sensör

Lumo Run: Daha hızlı ve daha uzun koşmak isteyenler için akıllı sensör

Giyilebilir teknolojiler kategorisine duruş düzeltme sensörü Lumo Lift ile adım atan Lumo Body Tech, mevcut teknolojisini yeniden yorumlayarak özellikle koşucuları hedefleyen Lumo Run'ı tanıttı.

Lumo Run için geliştirilen özel duruş düzeltme sensörü bir şort/tayt üzerinde kullanılıyor. Giysinin bel kısmına yerleştirilen sensör, koşarken doğru pozisyonu korumanızı ve sağlıklı bir koşu yapmanızı sağlıyor. Bunun için sesli bildirimlerle sizi uyarıyor.

Doğru bir duruşun koşucunun aldığı mesafeyi ve hızı artırabileceğini söyleyen Limo, sakatlıkların da azaltılmasını hedefliyor. Koşu detaylarını da analiz ederek mobil uygulama üzerinden görmenizi sağlıyor. Bu özelliğiyle de Limo Lift'ten ayrılıyor. Lumo'nun CEO'su Monisha Perkash da bel üzerinden ölçüm yapmanındaha doğru ve kararlı sonuçlar verdiğini söylüyor.

Koşucuların ne sıklıkta sakatlık riskiyle karşı karşıya olduğunu bilmesek de duruş bozukluklarının düzeltilmesinin önemli bir mesele olduğu aşikar. Athos gibi amatör ve profesyonel sporcuları hedefleyen ürünlerin sayısı giderek artarken, Intel Challange Türkiye'nin kazananın da Pao adlı bir ürün olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Şu anda ön siparişte olan şort için 99 dolar, tayt için 119 dolar fiyat etiketi biçilmiş. Ürün pazara çıktığında ise fiyatlar sırasıyla 149 dolar ve 169 dolar olarak güncellenecek. Limo Run giysileri 21 Mart 2016'da sevkedilmeye başlanacak ve maalesef Türkiye'ye gönderilmiyor ama ilgi duyanların farklı şekillerde (tanıdık, Amerikadan İste vs.) temin edebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.