Elon Musk'tan Jack Dorsey'e tavsiye: İki şirketi aynı anda yönetmek kötü bir fikir

Elon Musk'tan Jack Dorsey'e tavsiye: İki şirketi aynı anda yönetmek kötü bir fikir

Son yılların en popüler girişimcilerinden Elon Musk aynı anda iki şirketin CEO'su durumunda. Vanity Fair New Establishment Summit'te Y Combinator başkanı Sam Altman ve New York Times'dan Andrew Ross Sorkin ile katıldığı panelde Elon Musk iki şirketi aynı anda yönetmekle ilgili olarak tavsiyelerini ve deneyimlerini paylaştı.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su olan Elon Musk aslında iki şirketi birden yönetmenin kötü bir fikir olduğunu ve bunu kimseye tavsiye etmeyeceğini söylüyor. Twitter'ın yeni kalıcı CEO'su olarak atanan Jack Dorsey bilindiği gibi aynı zamanda mobil ödeme sistemleri çözümü üreten Square'in de CEO. Elon Musk iki şirketi birden yönetmenin özgürlüğünü düşürdüğünü ve bunun önemli bir dezavantaj olduğunu da vurgulamış.

Elon Musk iki şirketi birden yönetmenin sonucu olarak bir hafta içerisinde bazen onlarca kez uçağa bindiği ve kişisel zamanının yüzde 70'ini mühendislik ve tasarım ağırlıklı işlerine ayırmak zorunda kaldığı için kendine ve ailesine ayırdığı vaktin çok azaldığından yakınmış. Toplam vaktinin yüzde 2-3 arasında basın organizasyonlarına ayırdığını söyleyen Musk yakın zamanda bunu yüzde 1'e düşürmek istediğini de ayrıca belirtmiş. Musk vaktinin geri kalanını ise ailesine ayırdığını açıklarken Jack Dorsey'in yeni pozisyonunda Elon Musk gibi bir süre sonra yoğunluk ve kişisel özgürlüğün azalması konusunda şikayet edip etmeyeceğini göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.