Google, Wall Street'in mesajlaşma uygulaması Symphony'ye yatırım yaptı

Google, Wall Street'in mesajlaşma uygulaması Symphony'ye yatırım yaptı

Google, Whatsapp'ı Facebook'a kaptırdı ama mesajlaşma kategorisinde yatırım yapmaya devam ediyor. WSJ'nin haberine göre Google, Wall Street'in büyük yatırımcılarının desteklediği Symphony'ye yatırım yaptı.

Symphony (Communication Services) için 650 milyon değerlemeli bir yatırımdan bahseden WSJ, Symphony'nin daha önce Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan ve BlackRock gibi Wall Street devlerinden yatırım aldığı bilgisini de veriyor. Palo Alto merkezli olan girişim geçen yıl kurulmuştu ve Bloomberg'in finansal terminal işine rakip olmayı hedefliyor.

Geçen yıl 66 milyon dolar yatırım alan girişimin Symphony'nin, Perzo adlı bir güvenli haberleşme platformunu satın almış olması da Symphony'nin elini güçlendiriyor. Temmuz ayında 1 milyar değerlemeye ulaştığı konuşuluan Symphony'nin CEO'su David Gurle ise Microsoft Lync, Skype ve Thomson Reuters gibi şirketlerdeki tecrübesiyle dikkat çekiyor.

Symphony mesajlasma finansal

Symphony'nin güvenliğe önem verdiği ve kurumsal finansal tarafa odaklandığı malum. FINRA (Financial Industry Regulatory Authority) ve Sarbanes-Oxley uyumluluğu ile finansal regülasyonlar açısından farkını ortaya koyuyor ve Google'dan yatırım alması yeni kapıların açılacağı anlamına geliyor.

Bireysel tarafta da kullanıma açık ama Symphony'nin Slack'in finansal tarafa özgü bir yorumu olarak düşünebiliriz. Bu yatırımın Google'a neler kazandıracağını ise ilerleyen zamanda göreceğiz.

Yatırım hakkında taraflar bir bilgi paylaşmış değil. Ancak anlaşmanın bu hafta imzalanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.