Facebook, TV yayıncıları için yeni araç ve API'ler sunuyor

Facebook, TV yayıncıları için yeni araç ve API'ler sunuyor

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, televizyon yayınları ve yayıncılarıyla arasındaki ilişkiyi biraz daha ileri taşıyor. Facebook'un tanıttığı yeni araçlar yayıncıların Facebook'tan daha sistemli bir kullanıcı etkileşimi almasını sağlayacak.

Yapılan araştırmalara göre televizyon izlerken sosyal ağlara bağlanan kullanıcıların yüzde 85'i Facebook'u ziyaret ediyor. Biraz daha detaylı bakıldığında ise Facebook kullanımının tavan yaptığı saatlerde TV yayınlarının izleme oranlarının da zirvede olduğu görülüyor.

Dolayısıyla Facebook ile TV yayıncılarının işbirliği yapması oldukça mantıklı bir hal alıyor ve iyi bir işbirliği her iki taraf için de reklam kazancının artması anlamını taşıyor.

facebook televizyon

Facebook'un tanıttığı Hashtag Voting API gibi yeni API'ler ve araçlar yayıncılara etiket tabanlı oylama yapma gibi seçenekler sunuyor. Yayıncılar, Facebook sayfaları üzerinden hızlıca seyircilerle iletişim kurup onlardan fikir alabiliyor.

Yeni yetenekler yayıncıların kampanya sayfaları üzerinden multimedya yanıtlar toplamasının da önünü açıyor. Facebook, belli yayınlar için özel ikon kullanımının da önünü açarak kullanıcı etkileşimini artırmayı hedefliyor.

televizyon facebook

Facebook bu alandaki ilerlemesine bakıldığında Twitter'ın gerisinde kalmamak istediği ortada. Twitter'da televizyon yayınları ve önemli canlı etkinliklerde kitlelelerin nabzını tutmayı hedefliyor ve bunun için de çeşitli yenilikler yapmaya devam ediyor. Bu alanda kimin daha etkili olacağı ise hedef kitle açısından yayından yayına değişecek gibi görünüyor.

Hatırlatalım Twitter 2013'te televizyon tarafında etkili olmak için Trendrr adlı bir girişim de satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.