Anadolu'nun zanaatkarları Ustamdan.com ile online satışa başladı

Anadolu'nun zanaatkarları Ustamdan.com ile online satışa başladı

Ustamdan.com bugüne kadar gördüğümüz e-ticaret projelerinden biraz daha farklı. Sitenin hikayesi, Anadolu'daki köy okullarına yardım projesinde Gökçe Gülcüler ve Müge Ulusoy'un tanışmasıyla başlıyor. Bir yemeni ustasıyla tanışan kurucu ortaklar sonrasında Ustamdan.com fikrini ortaya koyuyorlar.

Ustamdan.com girişimi, yerel pazarların sürdürülebilirliğini artırmak, yörelerin tarihsel ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarmak bununla birlikte işi hikayeleştirerek yöresel turizme de katkı sağlama amacını taşıyor. Bunun yanı sıra, Anadolunun ustalarına ek gelir kaynağı yaratmak, ürün pazarını genişletmek ve onlara dolaylı olarak istihdam sağlamak, ekonomilerini güçlendirmek yatıyor.

Ustamdan ekibi Anadolu'yu geziyor, Anadolu'daki zanaatkar ustalarla tanışarak onların hem hikayelerini hem de ürünlerini e-ticaret projesiyle internet ortamına aktarıyor. Blogda Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş zanaatları canlanırken, e-ticaret girişimiyle el emeği göz nuru ürünler meraklılarıyla online olarak buluşuyor.

Şu anda yatırımcı tekliflerini değerlendirmek istediklerini söyleyen Ustamdan.com, bir yıldır aktif olarak üstünde çalıştıkları projeyi açarak işe başladı. Şu anda sitede aktif 8 usta ve bu ustaların 104 ayrı ürünü satışta bulunuyor. Girişimin amacı bundan sonra her ay siteye bir yeni ustanın eklenmesi ve ürün gamının genişletilmesi. Ustamdan, global ve ölçeklenebilir şekilde büyüyen bir sosyal girişim haline gelmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.