Artık resmi: Jack Dorsey Twitter'ın kalıcı CEO'su oldu

Artık resmi: Jack Dorsey Twitter'ın kalıcı CEO'su oldu

Twitter'da Haziran ayında Dick Costolo'nun istifasıyla geçici CEO olarak görev yapmaya başlayan Jack Dorsey'nin bu rolde kalıcı olacağı kesinleşti. Kısa bir süre önce yeni görevi devralacağı kulislerde konuşulmaya başlanan Jack Dorsey, gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu. Twitter kurucu ortaklarından Dorsey, Twitter'ın yeni CEO'su oldu.

CEO göreviyle birlikte yeni bir atama haberine de yer veren Jack Dorsey, Twitter'ın küresel gelir ve ortaklıklardan sorumlu başkanı Adam Bain'i bundan sonra COO olarak görev yapacağını duyurdu. Yönetim kurulunda da değişikliğe giden Twitter'ın 2008 yılından bu yana yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Jack Dorsey, artık bu sorumluluğu bir başkasına bırakacak ve yalnızca yönetim kurulu üyesi olacak.  Twitter'ın eski CEO'su Dick Costolo, 30 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden de istifa etmişti.

Jack Dorsey'nin Twitter'da CEO olmasının ardından en çok merak edilen konulardan biri de başarıyla yönettiği Square'deki görevine devam edip etmeyeceği olmuştu. Bu konuya da açıklık getiren Dorsey, Square'in CEO'su olarak kalacağını da duyurdu. Yani Dorsey'nin son üç aylık çifte CEO'luk maratonu bir süre daha devam edecek.

Twitter konuyla ilgili daha detaylı açıklamayı bugün gün içinde yapacak. Şirketin Costolo'nun son dönemleri ile başlayan ve ayrılışıyla hızlanan düşüşünü Dorsey'nin nasıl ve ne kadar sürede toparlayacağı merak konusu. Ancak Jack Dorsey'nin bugüne kadar yeni adımlara çekinceli yaklaşan yönetimine göre çok daha radikal adımlarla Twitter'ı yenilemesi olasılığı oldukça yakın.

Görsel Kaynak: Wired

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.