Robot Taxi: Sürücüsüz taksiler Japonya'da çok yakında yollarda

Japonya, robotik teknolojiler konusunda her zaman önde olan ülke. Sürücüsüz otomobiller de, ABD kadar olmasa da, Japonya'nın yakın ilgi alanında. Robot Taxi adlı girişim, Japonya'da sürücüsüz otomobillerin yaygınlaşmasını ve halk tarafından benimsenmesini önce taksi hizmeti vererek sunmayı amaçlıyor.
Robot Taxi: Sürücüsüz taksiler Japonya'da çok yakında yollarda

robot-taxi-japonyaJaponya, robotik teknolojiler konusunda her zaman önde olan ülke. Sürücüsüz otomobiller de, ABD kadar olmasa daJaponya'nın yakın ilgi alanında. Robot Taxi adlı girişim, Japonya'da sürücüsüz otomobillerin yaygınlaşmasını ve halk tarafından benimsenmesini önce taksi hizmeti vererek sunmayı amaçlıyor.

Robot Taxi, DeNA ve ZMP adlı şirketlerin ortaklığıyla kurulmuş. Bunlardan DeNA, garip ama daha önce oyun sektöründen bildiğimiz bir şirket. ZMP işin donanımsal ve teknik kısmını hallederken, DeNA ise işin internet ve yazılımsal kısımlara odaklanmış gibi düşünebiliriz.

Şirket 2020 yılı için çektiği bir videoda, Robot Taxi'lerin kullanımının yaygınlaştığını öngörüyor ve girişimin de hedefi aslında 2020 yılında artık sürücüsüz taksiler için dahi lisansların verilebilmesi yönünde.

Robot Taxi'nin ismi şu an kesinleşmeyen sürücüsüz taksi hizmetinin testlerine ise 2016 yılının hemen başında başlanıyor. Tokyo'nun güneyinde bulunan Kanagawa ilinde başlayan testlerde insanlar sürücüsüz taksiler aracılığıyla belli yerel alışveriş merkezlerinden evlerine bırakılarak test edilecek. Taksi yaklaşık 3 kilometrelik bir çevrede testlerini sürdürecek ve şehrin ünlü caddelerinde cirit atacak. Testlerin yapılması için özel izinler alınmış olsa da, olası kaza durumları için çok ciddi önlemler de alınmış ve güvenlik hep ön planda tutulacak.

Tesla, Toyota gibi sayısız geleneksel otomotiv markası hatta Google bile sürücüsüz otomobiller için çalışıyorken, Japonya'nın hamle ile sürücüsüz otomobilleri taksi gibi konumlandırması ve önümüzdeki sene testlerine başlaması dikkat çekici bir gelişme oldu. Kısacası bu sürücüsüz otomobili yarışından kopan oyuncu yok gibi gözüküyor ve şirketlerin sürücüsüz otomobillere inancı yüksek gibi gözüküyor. Bakalım 2020 yılında bizi neler bekliyor?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.