Founder Institute Istanbul için yeni dönem başvurularını almaya başladı [Özel indirim]

Founder Institute Istanbul için yeni dönem başvurularını almaya başladı [Özel indirim]

Türkiye'deki küresel girişimcilik programlarından Founder Institute (FI), yeni dönem başvurularını açtı ve bu yıl da Webrazzi okuyucuları için özel indirim desteği sunuyor.

Founder Institute, 2009’dan bu yana 100’den fazla şehirde 1650’den fazla teknoloji girişimi kuran ve hızlandıran önemli küresel girişim hızlandırma programlarından biri. Başvuru ücreti alan farklı bir program ama FI girişimlerinin hayatta kalma oranı yüzde 80 ve fonlanma oranı yüzde 45.

Yani FI tarafından seçilen her 10 girişimden 8'i yoluna devam ediyor ve neredeyse her 2 girişimden 1'i yatırım almayı başarıyor.

FI Istanbul'un performansı

Bildiğiniz gibi FI, 2012'de Türkiye'ye giriş yapmıştı. FI Istanbul koordinatörlerinden Ali Erhat Nalbant'tan aldığımız bilgiye göre şimdiye toplam 500 başvuru alınmış. Bunların 85'i kabul edilmiş, 10 girişim mezun olmuş ve 2 tane girişim yatırım alabilecek seviyeye ulaşmış. FI Global'ın Türkiye'deki girişimlere fırsat bazlı belli bir bütçe de ayırdığını ve mezunların yüzde 30'unu fonlamayı amaçladığını da paylaşmadan geçmeyelim.

founder institute istanbul 2

Bu yıl dördüncü dönemi açılacak FI programı 4 ay sürüyor. Haftada 1 gün, girişimciler dünyadan ve Türkiye’den başarılı girişim CEO’larından mentorluk alarak tam zamanlı işlerine/projelerine devam ederken de adım adım firmalarını kurabiliyor.

5 Aralık haftası başlayacak ve her hafta Cumartesi sabahları saat 10’da toplanacak olan FI Istanbul, 100’den fazla şehirde uygulanan ve üzerinde en çok veri toplanarak optimize edilen özel bir müfredat ve programla işliyor.

Webrazzi referansıyla indirimli kayıt imkanı

Gelelim Founder Institute Istanbul'a başvurmanız için sunduğumuz Webrazzi Bursu'na.

Daha önce olduğu gibi, bu yıl da Webrazzi okurlarından Founder Institute Istanbul 2015 Dönemi’ne başvurup kabul edilenler kayıt ücretinin sadece yüzde 50’sini ödeyerek (900 dolar yerine 450 dolar) programa katılım sağlayabilecek.

FI Istanbul'a başvurmak için bir girişim fikrinizin dahi olmayabilir ancak 21 Kasım’a kadar başvuru formunu ve başvuru testlerini eksiksiz tamamlamanız gerekiyor. 1 Kasım tarihine kadar yapılacak erken başvuruların zaman ve kontenjan açısından daha avantajlı olacağını da eklemeden geçmeyelim. ;)

Detaylar ve başvuru için FI Istanbul sayfasını ziyaret edebilirsiniz. FI girişimcilerinin neler yaşadığını da aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.