Popüler arkadaşlık uygulaması happn, 14 milyon dolar yatırım aldı

Popüler arkadaşlık uygulaması happn, 14 milyon dolar yatırım aldı

Bu yaz başında İstanbul'a açılarak küresel büyümesini devam ettiren arkadaşlık uygulaması happn, 14 milyon dolar ikinci tur yatırımı aldı. Idinvest, DN Capital, Raine Ventures girişimin halihazırda yatırımcısı olan Alven Capital ve bir grup melek yatırımcı tarafından yapılan yatırım, Fransa merkezli girişimin rekabet karşısında güçlenmesini ve büyümesini destekleyecek.

İstanbul ile birlikte dünya çapında 25 şehirde hizmet veren happn'ın bugün 6 milyon kullanıcısı olduğu belirtiliyor. Kıyas için, uygulamanın geçtiğimiz Haziran sonundaki kullanıcı sayısı 4 milyondu. happn'ın hızlı büyümesinde Tinder ve hinge gibi diğer rakiplerinden farklı olarak gerçek hayat karşılaşmalarına odaklanarak farklılaşması etkili olabilir.

happn kullanıcı profilinizin zaman akışında daha önce yolunuzun kesiştiği happn kullanıcılarını, kronolojik bir şekilde sıralıyor. Metroda, okulda, partide, yolculukta, davette… özetle aynı zamanda aynı yerde bulunduğunuz bu kullanıcılarla ilk kez nerede karşılaştığınızı ve bugüne kadar toplam kaç kez yollarınızın kesiştiği bilgilerine yer veriliyor.

happn app

Sıralanan profiller arasında beğeni karşılıklı oluncaya kadar kullanıcılar bilgilendirilmiyor. Buna ek olarak, karşı tarafı bilgilendirmek isterseniz Charm gönderme seçeneğini kullanabiliyorsunuz. Karşı tarafa bildirim olarak giden ve profilinizi öne çıkaran charm’ları kabul edip etmemek kullanıcıya kalıyor. Erkeklerin bu özelliği kullanmak için charm satın alması gerekiyor. Farklı paketler halinde satılan charm fiyatları 4,29 TL ila 62,99 TL arasında değişiyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında 8 milyon dolar yatırım alan happn'ın son turla birlikte toplam yatırım miktarı 22 milyon doları geçti. Uygulamayı incelemek isterseni iOS, Android ve Windows için bağlantıları takip ederek indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.