Harita uygulaması Maps.me artık açık kaynak olarak yayında

Harita uygulaması Maps.me artık açık kaynak olarak yayında

Rus internet devi ve Rusya'nın büyük internet şirtketlerinden bir olan Mail.ru, sahibi olduğu harita uygulaması Maps.me'yi açık kaynak kodlarıyla yayınlama kararı aldı.

San Francisco'da gerçekleştirilen Global Mobile Internet Konferansı'nda Mail.ru tarafından gerçekleştirilen bu duyuruda bundan böyle Maps.me'nin ücretsiz olarak geliştiriciler tarafından kullanılmasına izin verileceği açıklandı. Kısacası bundan böyle daha çok web sitesinde ya da uygulamada Maps.me'den alınmış harita altyapıları görebiliriz.

Bildiğiniz gibi Maps.me 2014 yılının sonlarında Mail.ru tarafından satın alınmıştı. Satın almanın olduğu tarihten bu yana 25 milyon defa indirilmeyi başaran Maps.me, bugüne dek topluluklardan aldığı destekle büyümüştü. Başka pek çok haritanın sunmadığı, dünyadaki felaket bölgeleri, politik tansiyon ya da kırsal alanların haritalandırılması gibi özelliklerle öne çıkmayı başarmıştı. Bundan böyle de uygulama artık açık kaynak kodlu ve herkesin geliştirmesine açık olacak.

Mail.ru'nun harita servisleri başında bulunan yöneticisi Yury Melnichek, Maps.me'yi açmalarının sadece kendileri için değil ücretsiz harita topluluğu için de çok önemli olduğunu dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.