Yeni Skype uygulaması, Android Wear desteğiyle yayında

Yeni Skype uygulaması, Android Wear desteğiyle yayında

Microsoft'un uygulamalarını diğer mobil işletim sistemlerine yayma çalışmaları devam ediyor. Bu kez Android Wear tabanlı giyilebilir cihazlar için yeni Skype uygulaması yayınlandı.

Yayınlanan yeni Android için Skype sürümü (v6.4), Moto 360, Huawei Watch, LG Watch Urbane veya ASUS ZenWatch gibi Android Wear tabanlı cihazlarda da kullanılabilecek. Akıllı saatler üzerinde de Skype mesajlarını okuyup yanıtlamak mümkün olacak.

Yeni Skype uygulaması, sesten-metne paylaşmaya imkan tanıdığı gibi hazır metinlerle hızlı cevap seçeneğini de sunuyor. Aynı zamanda gülümseme ikonlarını da çizim seçeneğiyle paylaşabiliyor. Yani duygularınızın ifadesini bir gülen surat çizerek de paylaşmak mümkün olacak.

Skype'ın ana amacı elbette internet üzerinden sesli iletişim ve yeni uygulama bu konuda da sınırlı bir yardımda bulunuyor. Gelen aramaları görüp dilerseniz reddebiliyorsunuz. Gelen aramayı kabul etmeniz de mümkün ama iletişimi Androidli telefonunuz üzerinden kurmanız gerekiyor. Devam eden bir görüşmeyi durdurmak veya bekletmek gibi seçenekler içinse yine akıllı saatinizi kullanabiliyorsunuz.

Microsoft, son olarak Skype for Business uygulamasının Android ve iOS için önizleme sürümülerini tanıtmıştı ve çapraz platformlardaki büyüme hedefini göstermişti. Diğer yandan Messaging Skype uygulamasını da sessiz sedasız Windows Store’a yükleyerek Skype'ı mobil mesajlaşma tarafında da öne çıkaracağını göstermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.