Twitter, yeni ürünüyle 140 karakter limitini kaldırmayı planlıyor

Twitter, yeni ürünüyle 140 karakter limitini kaldırmayı planlıyor

twitter muhabbet

Twitter sık sık eleştirilere konu olan 140 karakter limitini sonunda kaldırıyor. Re/Code'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, şirket kullanıcıların Twitter'da uzun formatta paylaşımlar yapmasını sağlayacak yeni bir ürün geliştiriyor. Bununla birlikte tweet'lerdeki 140 karakter limitini koruyacak Twitter, bu karakterlerin sayımı konusunda yapacağı değişikliklerle kullanıcıların sözlerine daha fazla yer açıyor.

Twitter'ın karakter limitini öne çıkarmayan yeni ürünün teknik detaylarıyla ilgili henüz net bir bilgi yok. Ancak kullanıcı tarafında böyle bir talep olduğu açık. 140 karakter limitine karşılık kullanıcıların uzun formattaki paylaşımları yapmak için geliştirdiği çözümlerin başında, paylaşmak istedikleri metinleri fotoğrafa dönüştürme geliyor. Halihazırda reklam verenlere sunulan Twitter Cards da akla gelen bir diğer çözüm.

jack dorsey Jack Dorsey

140 karakter limiti kullanıcılar ve habere göre Twitter yöneticileri tarafından uzun bir süredir tartışılan bir konu. Dick Costolo'nun istifasının ardından geçici CEO olarak görev yapan -ve Twitter'ın yeni CEO arayışında en yakın aday olarak görülen- Jack Dorsey'nin yönetime gelmesiyle konu yeniden gündeme geldi, habere göre. Dorsey ile şirketin önceliği Twitter'ın daha ana akım bir ürün haline gelmesini sağlamak, tahmin edeceğiniz gibi.

Dorsey'nin yeni ürün konusuna sıcak bakıyor olması ise yeni CEO'luk görevinde geçici olmayacağının bir diğer işareti olabilir. Zira bu, geçiş döneminde olan bir şirket için fazla radikal bir karar, özellikle 140 karakter sayısının Twitter'ın alametifarikası olduğu düşünüldüğünde.

140 karakter + bağlantılar + kullanıcı hesap isimleri

Tweet'lerde karakter limitini değiştirmeden kullanıcıya söyleyecek daha fazla söz bırakacak bir diğer yenilik de Twitter'ın gündeminde. Bunun için 140 karakter sayımını değiştirmeyi planlayan Twitter, bağlantılar, kullanıcı hesap isimleri gibi karakterleri tweet karakter sayımından çıkarmayı planlıyor. Twitter'ın bunun için geç bile kaldığı söylenebilir.

Son dönemde 140 karakter sınırlamasını mesajlardan kaldıran Twitter, geçtiğimiz Nisan ayında duyurduğu "tweet'i alıntıla" seçeneğiyle kullanıcıların bu yöndeki taleplerine yanıt vermeye başlamıştı. Bu adımların devamının geleceğini düşünmek gerçek dışı değil. Ancak yeni bir ürünün Twitter'ın kullanıcı tabanını gerçekten genişletip genişletmeyeceği konusunda soru işaretleri baki.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.