Luna ile yataklar akıllı yatağa dönüşecek

Luna ile yataklar akıllı yatağa dönüşecek

Günümüzde pek çok ummadığımız cihaz artık internete bağlanabilir olarak tasarlanıyor ya da ek aksesuarlarla birer Internet of Things bileşenine dönüşüyor.

Luna adlı girişim de yukarıda anlattıklarımdan ikincisine iyi bir örnek. "Akıllı şilte" olarak anabileceğimiz ürün, standart yatağınızı bir akıllı yatak haline getirerek, uyku kalitenizi, uyku sürenizi hatta yatak sıcaklığını dahi ölçmenizi, insan sağlığı için büyük önem taşıyan uykunuzu optimize etmenizi sağlıyor.

Luna'yı ortaya çıkaran şirket, Stanford Üniversitesi'nin hızlandırıcı programında bulunan dört kurucu ortaklı StartX adlı bir girişim. Yüzde yüz polyesterden meydana gelen ürün, üstündeki sensörlerle uyku derinliğinizi dahi takip ederek sizi uyandıracağı en iyi anı öğrenen akıllı bir ürün.

Luna bir mobil uygulama aracılığıyla çalışıyor. Luna ürününü kullanarak akıllı yatağınızı böylece mobilden kontrol edebiliyorsunuz. Luna aynı zamanda bir "elektrikli battaniye", uygulama üstünden komut vererek yatağınızın sıcaklığını ayarlamanız mümkün. Üstelik çiftler yatağın iki ayrı ucunu kendi isteklerine göre optimize edebiliyorlar. Bunun yanı sıra Luna kullanıcılarının uyku alışkanlıklarını da öğreniyor.

Luna üstündeki mikrofon ve sensörlerle, sıcaklığı, kalp atışınızı, ortam ışığını, nemi ve nefes alıp verişinizi (aslında horlama da diyebiliriz) takip ediyor. Bu kadar özel veriyi bir uygulamayla paylaşmak kullanıcılar için uyku düzeni uğruna değer mi bilmiyoruz fakat Luna'nın kulağa hoş geldiği ve uyku kalitesini artırmak isteyen kullanıcılar için kullanılabilir olduğu da bir gerçek.

Şu ana dek 5000 adetten fazla satmayı başaran Luna, 235 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Yıl sonunda üretime geçmesi beklenen Luna'nın ilk ön siparişlerini Şubat 2016'da teslime başlanması beklenirken, ürün akıllı evlerin değişmez bir parçası olmaya çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.