Haber ve medya mecralarında dijital yayınların yükselişi

Haber ve medya mecralarında dijital yayınların yükselişi

Geleneksel medya halen dijital dünyaya alışmaya çalışırken dijital dünyada doğan yayın organları değerini hızla katlamaya devam ediyor. CB Insights haber ve medya mecralarına dair araştırması bu alandaki büyümeyi tek bakışta görmemizi sağlıyor.

Son yıllarda teknoloji blogları da dahil olmak üzere bir çok dijital medya yayının yatırım aldığını veya satın alındığını biliyoruz. Değerleme açısından bakıldığında da ilk sırayı yayıncılığa basılı dergi çıkararak adım ve dijital tarafa ağırlık veren Vice Media'yı (2,5 milyar dolar) görüyoruz.

İkinci sırada finans konusunda uzmanlaşan SNL (2,23 milyar dolar), 3. sırada ise tamamen dijital dünyanın bir meyvesi olan Buzzfeed (1,5 milyar dolar) yer alıyor.

Toplamda 14 farklı haber ve medya organını inceleyen CB Insights, bunlardan 6'sının değerinin 1 milyar dolar ve üzerinde değerlemeye sahip olduğunu gösteriyor. Buzzfeed ve Vox Media dijital medya dünyasının çocukları olarak milyar dolarlık yayınlar kategorisinde 1/3 oranında yer kaplıyor.

Milyar dolarlık değerlemenin altındaki mecralara baktığımızda 5 satın alma ve 3 önemli yatırım değerlemesi görüyoruz. Refinery29, OzyMedia ve Mic Media 100-300 milyon dolar arasındaki değerlemeleriyle dikkat çekiyor.

442 milyon dolara Business Insider'ı satın alan, Refinery29 ve Ozy Media'ya yatırım yapan Alman yayıncılık devi Axel Springer'in de bu alandaki en önemli yatırımcılardan biri olduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.