Türkiye, mobilde en çok seyahat rezervasyonu yapan ülkeler arasında 6'ıncı sıraya yükseldi

Türkiye, mobilde en çok seyahat rezervasyonu yapan ülkeler arasında 6'ıncı sıraya yükseldi

2014 yılından bu yana dünya genelinde seyahat rezervasyonları mobile bağlı olarak büyüyor. Criteo'nun düzenli olarak yayınladığı yıllık Travel Flash Report'a göre, bu yılın ilkinci yarısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre mobilin payı, toplam seyahat rezervasyonları içinde iki katına çıktı. Geçtiğimiz yıl mobil seyahat rezervasyonunu en fazla kullanan ilk 10 içinde yer almayan Türkiye, bu yıl aynı listenin 6'ıncı sırasında yer alıyor.

Rapora göre ilk sırada olan Japonya'da mobilin rezervasyonlardaki oranı yüzde 30; ikinci sırada yine yüzde 30 ile ABD yer alıyor. Altıncı sıradaki Türkiye'de mobilin oranı yüzde 25 ve bu rezervasyonların yüzde 21'i akıllı telefonlardan yapılıyor. Mobilin payının dünya genelinde ortalaması ise yüzde 23; geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu oran yalnızca yüzde 12 idi.

criteo 2015

Rezervasyonlarda mobilin kullanımı seyahatin zamanına ne kadar kaldığına ve seyahat süresine göre de değişiyor. Rapora göre son dakika otel rezervasyonlarının yüzde 47'si mobilden yapılıyor. Tabletleri de ekleyince mobilin aynı gün otel rezervasyonlarındaki oranı yüzde 58'e çıkıyor. Yani bu tip uygulamalar için mobil öncelikli düşünmek bir zorunluluk.

criteo booking

Benzer şekilde tatil sezonu yaklaştıkça mobilin adaptasyonu da artıyor. Akıllı telefonlardan yapılan rezervasyonların Ocak ayında oranı yüzde 12 iken Haziran'da yüzde 18'e çıkmış.

criteo mobil

Reklam verenlere özel sonuçlar sunan raporda, havayolları ve otel rezervasyonu alt kategorilerinde uygulama içi reklamlara yatırım yapan firmaların mobil rezervasyonlarının yüzde 49'unun mobil uygulamalardan geldiği belirtiliyor.

Raporun tamamını aşağıda görebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.