2015'in ikinci yarısında sevk edilen 5 telefondan biri Samsung

2015'in ikinci yarısında sevk edilen 5 telefondan biri Samsung

Teknoloji pazarı araştırma şirketlerinden birisi olan Counterpoint yayınladığı araştırmayla 2015 yılının ikinci yarı sonuçlarını ve telefon üreticisi markaların pazardaki payları açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı zamanına göre yüzde 5 büyümeyi başaran telefon endüstrisinde, en çok büyüyen bölge ise Orta Doğu ve Afrika bölgesi oldu. Bu bölge, global büyümeye göre tam 7 kat daha hızlı büyüme kaydetmeyi başardı.

2015 yılının ikinci yarısında sevk edilen her beş telefondan birinin üstünde Samsung imzası olduğu belirtildi. Avrupa'daki pazar lideri yüzde 31'lik oranla Samsung iken, Kuzey Amerika'ya göz attığımızda ise yine yüzde 31'le Apple pazar lideri olarak konumlanmış durumda. Diğer kıtalarda ise Samsung'un liderliği bulunuyor.

Toplam verilere göz attığımızda ise dünyada pazar payı en yüksek marka yüzde 21'le Samsung, onu ardında ezeli rakibi Apple yüzde 14'lük bir oranla takip ediyor. Huawei yüzde 9'luk oranıyla üçüncü sırada, onun takipçisi ise yüzde 5'lik oranıyla ülkemize de yakın zamanda giriş yapmasını beklediğimiz Xiaomi.

2015 yılının ikinci yarısına dair bir diğer önemli gelişme ise LTE destekli akıllı telefonların sayısının artması. İkinci çeyrekten paylaşılan verilere göre her 2 akıllı telefondan 1'i LTE özelliğine sahip ve 4G uyumlu. Bu alanda akıllı telefonlarını bu desteklere hızla kavuşturan iki ülke Çin ve Hindistan olarak belirlenmiş. Yayınlanan raporun detaylı bir infografiğine hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Infographic-Q2-2015-Global-Mobile-Market

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.