Avrupalı havayolları yüksek hızlı internetle tanışacak

Son yıllarda havayolları için en önemli gelir kaynaklarından birisi de uçak içi internet hizmeti oldu. İlk olarak ABD'de örneklerini görmeye başladığımız uçak içi internet hizmeti, kıtalararası uçuşlarda da ücretli ve uydular aracılığıyla verilmeye devam edildi.
Avrupalı havayolları yüksek hızlı internetle tanışacak

hizli-ucak-ici-internet-avrupaSon yıllarda havayolları için en önemli gelir kaynaklarından birisi de uçak içi internet hizmeti oldu. İlk olarak ABD'de örneklerini görmeye başladığımız uçak içi internet hizmeti, kıtalararası uçuşlarda da ücretli ve uydular aracılığıyla verilmeye devam edildi.

Ancak uçaklardaki bu teknolojiler artık gelişiyor ve yeni sistemler sayesinde artık uçaklarda çok daha yüksek hızla internete bağlanabileceğiz. Alman Deutsche Telekom ve İngiliz uydu şirketi Inmarsat arasındaki anlaşmayla birlikte, Avrupa semaları daha hızlı internete kavuşacak.

Avrupa'da kulanılmaya başlayacak bu sistemi basitçe anlatacak olursak, internet hem yeryüzündeki vericilerden hem de gökyüzünde bulunan uydular aracılığıyla ortak sağlanacak. Seyahat ettiğiniz uçak 10 bin feet yüksekliğe kadar internetini yeryüzünden sağlarken, uçak irtifa aldığında ve daha yükseğe çıktığında ise internet optimize olarak uydulardan bağlantı almaya başlayacak. Bu teknoloji ise Deutsche Telekom ve Inmarsat arasındaki bu anlaşmayla mümkün olacak, her iki firmanın da amacı yerdeki 4G hızını tüm uçuş boyunca yaşatmak.

Bu hibrit internet teknolojisinin European Aviation Network adı altında bir araya gelmesi, farklı havayollarını müşteri edinmesi bekleniyor. Sistem, bu verimli yapısıyla ABD merkezli uçak içi internet sağlayıcısı Gogo'nun verdiği hizmetlerden çok daha hızlı olacağının da altı çiziliyor. Bildiğiniz gibi Türk Hava Yolları uçak içi internet hizmetini ilk kez kıtalararası uçuşlarda 2 yıl kadar önce başlamıştı. Deutsche Telekom ve Inmarsat anlaşmasındaki yeni teknolojinin ilk öncüsü Lufthansa olacak ve sistem 2017 yılında denenecek. British Airways'in de şu anda European Aviation Network ile masada olduğu ve bu teknolojiyi yolcularına sunması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.