Zuckerberg çifti eğitim girişimi MasteryConnect'e 5 milyon dolar yatırım yaptı

Facebook'un kurucusu ve şu anki CEO'su Mark Zuckerberg ile eşi Priscilla Chan hayırseverliğin yanı sıra eğitim alanında yaptığı yatırımlarla da ön plana çıkarak 'örnek çift' olmaya devam ediyor.
Zuckerberg çifti eğitim girişimi MasteryConnect'e 5 milyon dolar yatırım yaptı

priscilla-mark-zuckerbergFacebook'un kurucusu ve şu anki CEO'su Mark Zuckerberg ile eşi Priscilla Chan hayırseverliğin yanı sıra eğitim alanında yaptığı yatırımlarla da ön plana çıkarak 'örnek çift' olmaya devam ediyor.

Facebook'tan edindiği serveti hayır işlerinde de sık sık kullanmasıyla gündeme gelen Zuckerberg ailesi, son olarak MasteryConnect adlı eğitim odaklı girişime 5 milyon dolar yatırım yaptı.

Salt Lake merkezli MasteryConnect öğretmenler için bir yazılım üretiyor. Bu yazılım sayesinde öğretmenler, eğitim planlamasını yapabiliyor ve öğrencilerin dersleri ne kadar anlayıp anlamadığıyla ilgili analizlerin yapılmasını sağlayabiliyor. Her bir öğrencinin kişiselleştirilmiş şekilde eksik yanlarının belirlenebileceği bu sistemle, eğitim sistemi de gelişmeye açık hale geliyor. Üstelik bu sistemin öğrencileri daha donanımla hale getirmeye çalışması da cabası olarak nitelendirilebilir.

Bugüne dek toplamda 29 milyon dolarlık bir yatırım almayı başaran girişim,  geçtiğimiz yıl yine bu aylarda 15.2 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Son yatırım ise Zuckerberg ailesinden 5 milyon dolarlık bedelle geldi. Şu anda 140 kişilik bir çalışan kadrosuna sahip olan MasteryConnect'in amacı, ABD'deki tüm eğitim sistemine girebilmek ve öğretmenlere teknolojik açıdan yardımcı olmak. Bu, hem eğitimin kalitesini artırmış olacak hem de öğrencilerin öğrenme eğrisini üst seviyeye taşıyacak.

Zuckerberg çifti daha önce eğitim için 120 milyon dolar, Ebola virüsü ile mücadele için ise 25 milyon dolar bağışta bulunmuştu. Çiftin yaptığı son yatırım MasteryConnect'i anlatan tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.