Groupon büyük bir işten çıkarma operasyonuyla 7 ülkeden daha çekileceğini açıkladı

Groupon büyük bir işten çıkarma operasyonuyla 7 ülkeden daha çekileceğini açıkladı

Groupon, "giderlerini azaltmak ve gelir-gider dengesini optimize etmek için" küresel çapta bin 100 çalışanını işten çıkartacağını duyurdu. Şirket bir süre önce başlayan küçülme operasyonu kapsamında yedi ülkede daha faaliyetlerini sonlandıracağını da açıkladı.

Türkiye’de de Şehir Fırsatı markasıyla beş yıldan uzun süredir hizmet veren Groupon, Ağustos ayı sonunda yaptığı açıklamayla ülkeden çıkış yaparak faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı. Türkiye ile birlikte Yunanistan pazarından da çıkış yapan Groupon'un faaliyetlerini durduracağını açıkladığı yeni pazarlar Fas, Panama, Filipinler, Puerto Rico, Tayvan, Tayland ve Uruguay şeklinde sıralanıyor. Böylelikle şirketin bir aylık süreçte çıkış yaptığı pazar sayısı dokuza yükselmiş oldu. 

İşten çıkaracağı bin 100 kişi ile vergi öncesi 35 milyon dolarlık bir mali rahatlama hedefleyen şirketin COO'su Rich Williams yaptığı açıklamada enerjilerini ve odaklarını daha doğru bir şekilde mevcut bulundukları pazarlara ayırarak kârlılıklarını arttırmak istediklerini belirtiyor. Şirket 2015 ikinci çeyreğinde 738,4 milyon dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.