Reklam engelleme uygulamaları aylık 200 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Reklam engelleme uygulamaları aylık 200 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Reklam verenler, ürün sahipleri ve kullanıcılar arasındaki reklam savaşları şiddetlenerek büyümeye devam ediyor. PageFair ve Adobe'un yayınladığı yeni rapor, reklam engellemek için tasarlanan yazılımların ulaştığı pazarın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

PageFair ve Adobe'ın yayınladığı rapordaki ilk dikkat çekici bilgi reklam engelleme yazılımlarının küresel olarak aylık 200 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış olması. Ocak 2012'de bu sayının yaklaşık 50 milyon olduğunu belirtelim. 2010 ile 2013 yılları arasında yavaş bir ivmeyle büyüyen reklam engelleme yazılımları özellikle Ocak 2013'ten sonra büyük bir kırılma ile büyümeye başlamış. 2013'te yaklaşık 60 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olan bu yazılımlar Haziran 2015'ten sonra aylık 200 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış.

200 milyon toplam aylık kullanıcının 45 milyonunu ise ABD'deki kullanıcılar oluşturuyor. Toplam aktif kullanıcıların yaklaşık 4'te birine sahip olan ABD'de büyüme oranıyla dikkat çekiyor. Geçen yılın Haziran ayına göre kullanıcı sayısı yaklaşık yüzde 50 oranında artmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.